Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima reacție a lui Liviu Dragnea la patru ani de la protestul din „10 august”. Unde s-a aflat în timpul violențelor

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacție, joi, la patru ani după protestele din 10 august 2018. El a vorbit și despre dosarul în care au fost identificați 20 de noi suspecți, jandarmi cu funcții de execuție.

„Ce mi se pare mie trist este faptul că s-a deschis un dosar penal pentru a fi cercetați jandarmi, s-a închis, s-a redeschis, în condițiile în care am văzut, ulterior, în alte țări, și vom mai vedea în continuare, cum jandarmii apără ordinea publică. Ce ar trebui să facă jandarmii, nu numai în România, ci în general?”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit dcnews.ro.

„Din ce am citit atunci pe Internet, înainte de 10 august, din ce am văzut la televizor atunci, din ce am citit ulterior, sunt foarte multe opinii că, de fapt, acolo a fost o tentativă de lovitură de stat. Pe lângă protestatarii pașnici care au fost, erau unii violenți și foarte bine organizați. Ideea de a prelua clădirea Guvernului prin violență nu e în Codul penal?”, a adăugat fostul președinte PSD.

Pe de altă parte, el a ținut să dezmintă o afirmație din spațiul public, conform căreia s-ar fi aflat în Piața Victoriei în timpul protestelor. „Eu eram la Neptun atunci”, a precizat fostul lider al PSD.

Și fostul premier Viorica Dăncilă a avut o primă reacție după ce aflat că ar putea fi audiată în Dosarul „10 august”. „În acel moment, eram in concediu. Nu eram în țară, îi delegasem atribuțiile lui Paul Stănescu (vicepremier din partea PSD, n.r.)”, a precizat Viorică Dăncilă, pentru Euronews România.

În urmă cu patru ani, Viorica Dăncilă și-a delegat atribuțiile printr-o decizie care poate fi găsită în Monitorul Oficial. „Decizie pentru exercitarea unor atribuţii. În temeiul art. 19 din Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. În perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României”, se arată în hotărârea emisă de Viorica Dăncilă şi publicată în Monitorul Oficial.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE