Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima plată pentru un proiect finanțat prin PNRR, autorizată. Banii vor fi folosiți pentru renovarea unei clădiri

Prima solicitare de plată are o valoare de 79.100 de lei, iar banii sunt destinați unui proiect finanţat în cadrul Componentei 5 - Valul renovării din Planul National de Redresare şi Rezilienţă, a explicat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Fondurile din PNRR vor fi folosiți pentru reabilitarea și eficientizarea termică a clădirii Primăriei Fălticeni. Proiectul se numără printre primele șapte contracte din România finanţate din PNRR încheiate, pe 7 iunie, între autorităţi publice locale şi minister pentru renovarea integrată a clădirilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării.

"Felicit autorităţile din Fălticeni pentru promptitudinea, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă. Iată că Primăria din acest municipiu este prima clădire care intră în procesul de renovare, cu finanţare din PNRR, şi sper ca şi celelalte instituţii care au deja contractele semnate să se apuce de treabă cât mai repede", a declarat Cseke Attila.

Prin Componenta 5, România beneficiază de fonduri pentru eficientizarea energetică, asigurarea siguranţei seismice şi la incendiu a 4.333 blocuri de locuinţe şi clădiri publice.

"Ministerul asigură şi o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, în vederea accesării integrale de către România a finanţării europene", mai spun reprezentanții Ministerului Dezvoltării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE