Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Gara CFR din Baia Mare, închisă din cauza condițiilor mizere: ”Situația este cunoscută de ani de zile. Se desprind bucăți de tavan, sunt infiltrații”

Gara CFR din Baia Mare a fost închisă din cauza condițiilor mizere.

Inspectorii au primit în decursul timpului zeci de plângeri de la călători care reclamau mizeria din gară, toaletele de neutilizat, dar și pereții plini de igrasie și mucegai.

Lucian Rus, comisar șef CJPC Cluj: Situația la Baia Mare este cunoscută de ani de zile. Și nu numai din Baia Mare, mai sunt și alte gări cu aceleași probleme. Însă, situația dată, respectiv ceea ce se întâmplă la ora actuală acolo, pune în pericol sănătatea consumatorilor și nu numai, ci și a angajaților proprii.

VEZI GALERIA
3 imagini

”Nu putem sta liniștiți atât timp cât se desprind bucăți din tavan”

Am luat niște măsuri urgente referitoare la spațiile care pot pune în pericol sănătatea sau securitatea consumatorilor și a angajaților.

Nu putem sta liniștiți atât timp cât se desprind bucăți din tavan, Atât timp cât sunt infiltrații în tavan. Vedeți și dumneavoastră câte nenorociri se întâmplă în școli, la o bancă s-a surpat tavanul.

Au fost create culoare sigure pentru călători și angajați

Noi, ca și instituție, trebuie să fim conviși că siguranța consumatorilor este respectată. Practic, am oprit temporar zonele care prezintă un pericol iminent pentru siguranța consumatorilor.

Noi am luat o măsură temporară referitoare la spațiile unde există infiltrații, căderi de tencuieli. La ora actuală, există doar niște culoare unde consumatorii pot achiziționa bilete și să iasă la peroane pe o cale care nu reprezintă pericol. Aceste culoare au fost bine delimitate până când societatea va face investițiile necesare, studiul de fezabilitate să fie pus în practică.

România pierde trenul - o campanie Euronews România

Când vine vorba de investiții și schimbări reale pentru căile ferate, suntem încă pe peron. Pare că România a pierdut trenul!

În fiecare luni, în jurnalele Euronews România și pe site, urmăriți campania "România pierde trenul".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE