Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul petrolului scade sub 110 dolari pe baril. Riscul de recesiune, principalul motiv al devalorizării

Prețul petrolului e într-o continuă scădere, joi raportând prețuri mai mici cu peste 2%, asta în timp ce investitorii au recalibrat evaluările privind riscurile de recesiune şi cererea de carburanţi, pe fondul majorării ratelor dobânzilor în marile economii.

Cotaţiile futures ale ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) au coborât cu 2,6 dolari, sau 2,7%, la 103,46 dolari pe baril, iar contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 2,5 dolari, sau 2,3%, la 109,22 dolari pe baril, spune Reuters.

Investitorii fac analize minuțioase pentru a vedea riscul recesiunii şi efectele asupra cererii de combustibil, în urma majorării dobânzilor în economiile avansate, pentru contracararea inflaţiei.

Piaţa petrolului rămâne sub presiune deoarece investitorii sunt îngrijoraţi că majorarea dobânzilor în SUA va afecta redresarea economiei şi cererea de combustibil, a apreciat Kazuhiko Saito, analist la Fujitomi Securities Co Ltd.

Vladimir Putin a declarat miercuri că Moscova e în plin proces de redirecţionare a comerţului şi exporturilor sale de petrol către ţări din grupul BRICS, în urma sancţiunilor.

În mai, exporturile Chinei de ţiţei rusesc au urcat cu 55% în ritm anual, ajungând la un nivel record.



ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE