Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prețul petrolului în creștere, după ce UE a agreat să reducă importurile de petrol din Rusia

Prețul petrolului a crescut marți, după ce UE a convenit să reducă importurile de petrol din Rusia cu 90%. Decizia alimentează îngrijorările statelor cu privire la piața deja tensionată din punctul de vedere al ofertei, pe fondul creșterii cererii, înaintea sezonului estival, atât în SUA, cât și-n Europa, informează Reuters

Prețul petrolului Brent pentru luna iulie, care expiră marți, a crescut cu 1.13 dolari, atingând un nou vârf în ultimele două luni de 122.80 dolari pe baril. Contractul pentru luna august, mai activ, a înregistrat o creștere cu 1.34 dolari, la 118.94 dolari.

Contractele futures de țiței West Texas Intermediate (WTI) se comercializau la 118.25 dolari pe baril, în creștere cu 3.18 dolari față de cotația de vineri.

Ambele referințe au înregistrat creșteri zilnice începând de miercuri.

Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord, pentru a reduce cu 90% importurile de petrol din Rusia până la sfârșitul anului 2022, ajungând la consens și cu Ungaria, în ceea ce privește al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Ce prevede al șaselea pachet de sancțiuni?

Oficialii UE, reuniți la summitul Consiliului European de la Bruxelles, au ajuns la un consens, în ceea ce privește cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei:

  • Peste 90% din importurile de petrol din Rusia urmează să fie sistate până la sfârșitul anului, potrivit oficialilor de la Elysée, arată Politico;
  • Sberbank, cea mai mare bancă rusească, prin care se plătește factura de energie către Kremlin, va fi scoasă din SWIFT;
  • Trei posturi ale televiziunii de stat din Rusia vor fi interzise;
  • Apropiați ai cercului de putere de la Kremlin vor fi sancționați;
  • Uniunea Europeană va acorda un nou pachet de asistență macro-financiară excepțională de până la 9 miliarde de euro în 2022.

Budapesta se opune extinderii embargoului asupra livrărilor prin conducte.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE