Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Presa: Regele Charles le-a retras lui Harry şi Meghan dreptul de a locui la Frogmore Cottage

Regele Charles al III-lea le-a retras dreptul prinţului Harry şi soţiei sale, Meghan, de a locui la Frogmore Cottage, după publicarea unei cărţi de memorii de către prinţul Harry în care acesta face o serie de acuzaţii la adresa familiei regale britanice, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Publicaţiile The Sun şi The Telegraph relatează că Palatul Buckingham a trimis o "înştiinţare de evacuare" cuplului, care a părăsit Marea Britanie în 2020 şi, de atunci, a lansat numeroase critici la adresa casei regale britanice.

Unde se află Frogmore Cottage

Frogmore Cottage este o reşedinţă cu 5 dormitoare lângă Castelul Windsor din vestul Londrei. Imobilul le fusese dăruit ducelui şi ducesei de Sussex de către regina Elisabeta a II-a, în 2018, drept cadou de nuntă.

Lucrările de renovare realizate de cuplu au fost foarte costisitoare și s-au ridicat la suma de peste 2 milioane de euro. Cheltuielile au şocat opinia publică, iar prinţul Harry a fost nevoit să înapoieze suma coroanei britanice după mutarea sa, alături de Meghan Markle, în Statele Unite.

Potrivit The Sun, regele Charles nu le-ar fi propus lui Harry şi Meghan o nouă reşedinţă, privându-i astfel de orice locuinţă regală în timpul rarelor lor călătorii în Regatul Unit.

Această hotărâre riscă să agraveze tensiunile din rândul casei regale britanice, în condiţiile în care cuplul contestă deja în justiţie retragerea protecţiei lor speciale asigurate de poliţie.

Regele Charles i-ar fi cerut prinţului Andrew să se mute la Frogmore Cottage pentru a reduce cheltuielile stilului de viaţă al fratelui său mai mic, care locuieşte în prezent la Royal Lodge, o luxoasă proprietate din Windsor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE