Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prințul Harry face dezvăluiri despre moartea mamei sale: "Am plâns o singură dată și m-am simțit vinovat"

Prințul Harry continuă dezvăluirile despre familia regală și momentele importante din istoria ei recentă, în cartea sa autobiografică, ”Spare”.  Referindu-se la eventuala participare la ceremonia de încoronare a tatălui său, Regele Charles al III-lea, prințul Harry a spus că orice este posibil, dar mingea este în curtea Familiei Regale.

Prințul Harry a vorbit despre trauma prin care a trecut atunci când mama sa, Prințesa Diana, a murit într-un tragic accident de mașină, în august 1997. La acea dată, Harry avea doar 13 ani.

„Am plâns o singură dată la înmormântare. Povestesc în detaliu cât de bizar a fost și cum m-a încercat un oarecare sentiment de vinovăție, și cred că William a simțit la fel. Toată lumea credea și simțea că a cunoscut-o pe mama noastră, însă tocmai cei doi oameni care au fost cei mai apropiați de ea și pe care i-a iubit cel mai mult nu își puteau arăta emoția în acel moment”, a povestit Prințul Harry.

Harry, care a renunțat la îndatoririle regale și s-a mutat în Statele Unite alături de soția sa Meghan Markle, a declarat că speră să găsească o cale de dialog cu fratele său, Prințul William, și cu tatăl său, Regele Charles.

Întrebat dacă va participa la ceremonia de încoronare a tatălui său, Regele Charles al III-lea, care ar urma să aibă loc în luna mai, Harry a spus că decizia aparține Palatului Buckingham.

„Sunt multe lucruri care se pot întâmpla până atunci, dar ușa rămâne tot timpul deschisă. Mingea este în terenul lor. Sunt multe lucruri de discutat și sper cu-adevărat că sunt dispuși să ne așezăm la masă și să vorbim”, a mai spus Prințul Harry.

Harry și-a apărat cartea autobiografică ce urmează să fie lansată pe 10 ianuarie. El spune că dezvăluirile sale nu sunt un atac la adresa monarhiei și nici o încălcare a codului privind viața privată a familiei regale. Mai mult, el a afirmat că va continua să creadă în monarhie, dar nu știe dacă va mai juca un rol în cadrul acestei instituții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE