Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pregătiri pentru un Revelion la mare. Prețurile pentru un pachet de cazare pornesc de la 2.700 de lei de persoană

A început numărătoarea inversă pentru noaptea de Revelion, așa că la mare, hotelierii și proprietarii de restaurante fac ultimele pregătiri pentru cei care au ales litoralul ca destinație de vacanță. Turiștilor le-au fost pregătite tot felul de surprize, seri tematice cu dans, muzică live, dar și preparate mai puțin tradiționale, pe baza de pește și fructe de mare. Prețurile pentru un pachet de cazare de 3 sau 4  nopți pornesc de la 2.700 de lei de persoană, cu 15-20% mai mult decât anul trecut. 

 La unrestaurant din Constanța, pregătirile pentru petrecerea de Revelion sunt în toi. Locurile s-au epuizat de luna trecută, iar oaspeții vor avea parte de un meniu de sărbătoare. Specialitati de somon la aperitiv, scoici Saint Jacques cu piure de morcovi, praf de alge si tartar de mango, iar la felul principal, mușchi de vită cu foie gras si trufe. 

Liviu Manolache, șef de sală restaurant: ”În seara de Revelion îi așteptăm cu muzică live, preparate tradiționale din pește, și cu multă voie bună. (Reporter: Mai aveți locuri libere?) Nu mai avem niciun loc, din păcate, la ora aceasta.”

Oferte tentante, dar cu prețuri mai ridicate

La hotelurile deschise în această perioadă, camerele s-au epuizat rapid, semn că litoralul începe să devină și o destinație de vacanță de iarnă, asta deși prețurile au crescut semnificativ față de anul trecut. 2.700 de lei costă cel mai ieftin pachet de 3 nopți de cazare.

Ovidiu Oprea, reprezentant agenție de turism: ”Tarifele au crescut cu 15-20% pentru perioada Revelionului, dar acest lucru nu se observă foarte mult pentru că turistilor în plus li se oferă tot felul de alte avantaje, cum ar fi cinele tematice, cina tradițională de Revelion, accesul la spa și animația pentru cei mici.” 

Elena Drăghici, manager hotel: ”Și anul acesta suntem ocupați aproape sută la sută, mai avem doar cinci pachete de Revelion disponibile, Pachetele au fost de trei sau patru nopți cu prețuri pornind de la 2.710 de lei. În noaptea dintre ani am pregătit momente artistice, muzică live, preparate internaționale și multă distracție.”

Cel mai bine s-au vândut, spun agenții de turism, hotelurile cu piscină interioară și terapii de tip SPA. 

Costina Ciorbaru, manager SPA: ”Avem un pachet special creat cu trei nopți de cazare, pensiune completă, acces la piscină, sauna, jacuzzi, terapii pentru doamne și domni, welcome package în camera pentru adulți și pentru copii, mai multe surprize pentru cei mici, de asemenea, o petrecere specială pentru noaptea dintre ani, cu preparate foarte deosebite, muzică live și multe alte surprize.”

Meteorologii anunță pentru vacanța de Revelion temperaturi cuprinse între 10 și 13 grade Celsius, mult peste normalul perioadei. Așa că, după mesele de sărbătoare și bălăceala la piscină, puteți opta pentru băi de soare pe faleza Cazinoului din Constanța aflat în plin proces de restaurare sau croaziere pe mare la bordul ambarcațiunilor din Portul Tomis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE