Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rezervări pentru Revelion anulate, la Poiana Brașov. Unii hotelieri și-au reconsiderat ofertele costisitoare

Cu doar o zi înainte de Revelion, hotelierii din Poiana Brașov se plâng că li se anulează rezervările pentru pachetele festive. Principalul motiv ar fi lipsa zăpezii. Nici prețurile nu sunt prea mici, așa că unii hotelieri și-au reconsiderat ofertele.

Dezamăgiți de lipsa zăpezii, o parte dintre turiștii care visau la un Revelion pe pârtie, în Poiana Brașov, și-au anulat rezervările.

„Domeniul schiabil nu este funcțional și nu sunt pornite nici tunurile de zăpadă din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă. De altfel, pentru zilele următoare meteorologii anunță temperaturi în creștere de până la 8-9 grade Celsius”, transmite Alexandru Ichim, jurnalist Euronews.

Turiștii au fost dezamăgiți de lipsa zăpezii iarna aceasta

Jurnalist: Cum este fără zăpadă?

Turist: Cum să vă spun: ca mâncarea fără condimente.

Turist: E trist fără zăpadă, chiar îmi pare rău. Ăsta e farmecul, până la urmă, al muntelui.

Jurnalist: Ați fi petrecut și Revelionul aici, dacă era zăpadă?

Turist: Cu siguranță, cu siguranță da.

Sorin Coman, manager hotel: În ultima perioadă s-au anulat foarte multe rezervări, asta poate și din cauza faptului că nu avem zăpadă, ar fi primul motiv. În ultima săptămână s-au anulat în proporție de 60%, ulterior ne-am repliat, am restabilit din nou un preț, am reușit să vindem din nou până la capacitatea de 70%.

Un pachet de cazare pentru patru nopți, într-o camera standard, cu mic dejun inclus și masă festivă în noaptea de Revelion, pornește de la 4.000 de lei și poate depăși 9.200 de lei. Există, însă, și apartamente care depășesc pragul de 4.000 de euro.

Bianca Socol, reprezentant hotel: Pachetul de Revelion este un sejur de patru nopți, cu multe surprize, o tematică de film, vom redescoperi și jocurile copilăriei, cu surprize și cadouri pentru câștigători. Avem cine tematice, cu muzică live, artiști cunoscuți, locali și internaționali. Preparatele vor fi atent pregătite și foarte diversificate.

În Poiană gradul de ocupare se anunță a fi de aproximativ 70-80%, spun hotelierii. Și de Crăciun, situația a fost similară: comparativ cu anul 2021, mult mai multe hoteluri au rămas cu camere neocupate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE