Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revelion, cu temperaturi de Paște. ANM: Vremea se încălzește în toată țara, până la 1 ianuarie

Vremea se va încălzi uşor în toată ţara săptămâna aceasta, până pe 1 ianuarie, după care temperaturile vor începe să scadă, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 26 decembrie 2022 - 8 ianuarie 2023.

Minimele vor fi preponderent pozitive, cu câteva mici excepții în Transilvania și Moldova, iar maximele vor ajunge și la 14 grade Celsius. La munte va fi ușor mai frig, dar de Revelion temperaturile vor fi și aici cu plus.

Ce temperaturi vor fi după 1 ianuarie

„O să fie un Revelion destul de cald, un Revelion în care temperaturile de la miezul nopții ar putea fi cât ar trebui să fie la prânz de fapt, adică minime de la -1 până la 6 grade Celsius, cu aproximativ două trei grade în Capitală. Pe 1,2,3 ianuarie va fi mult mai cald, zile asemănătoare cu cea de Crăciun, când frecvent se vor depăși 10 grade Celsius și chiar vor fi maxime de 14 grade. Un final și un început de an nou cu temperaturi de martie.

Și la munte o să fie mai cald decât ar trebui să fie în această perioadă. Vor fi ninsori zilele acestea, la altitudini mai mari de 1500 de metri.

Deocamdată, până pe 5 ianuarie temperaturile vor fi ridicate, apoi într-adevăr, temperaturile scad, însă vor fi mai ridicate decât normalul acestei perioade, cu maxime de 9 grade. Până la jumătatea lunii ianuarie nu se întrevăd temperaturi extrem de scăzute și nici prea multe precipitații”, spune Meda Andrei, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE