Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Românii petrec Revelionul în piețele europene. Ce destinații sunt în topul din acest an

Capitalele europene sunt și anul acesta în topul preferințelor românilor pentru petrecerea de Revelion. Italia conduce ierarhia destinațiilor. Românii au avut rezervarea zborului făcută încă din toamnă, iar durata medie a sejurului este de 4-5 zile.

Peste 95% dintre rezervările pentru Revelion au fost făcute pentru Europa, restul procentelor fiind distribuite aproape egal între destinaţii din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, potrivit unui studiu Vola.

Ce destinații sunt în topul preferințelor

În topul preferințelor se află Italia, Franța, Austria, Spania, Belgia, Irlanda și Grecia.Italia este însă cea mai dorită destinație de revelion. Peste 20% dintre rezervări sunt în orașe precum Roma, Veneția sau Milano. Marea Britanie este a doua pe listă, cu 14% din rezervări, şi Germania, cu 9%.

Tariful mediu plătit de un pasager pentru un bilet de avion în perioada Revelionului este de 198 de euro. Cel mai ieftin bilet de avion de Revelion a costat 36 de euro, pe ruta Bucureşti - Viena, iar cel mai scump bilet a fost 816 euro, pe ruta Bucureşti - Dubai.

Aeroportul Otopeni va fi cel mai aglomerat în următoarea perioadă. 83% dintre zborurile rezervate de Revelion pentru țări străine vor pleca de pe aeroportul Henri Coandă. Următoarele pe listă sunt Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Bacău, Craiova și Suceava.

Peste jumătate dintre românii care își vor petrece revelionul în afara țării, și-au rezervat biletele de avion cu aproximativ 2 luni înainte de data zborului. Când vine vorba de durata vacanței în străinătate, românii vor petrece în medie 4-5 zile în perioada dintre ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE