Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pregătiri pentru noaptea de Revelion. Localurile care organizează petreceri de Anul Nou sunt rezervate aproape complet

Se fac pregătiri pentru Revelion în hotelurile și pensiunile din toată țara. Majoritatea locurilor de cazare au fost rezervate din timp, așa că acum este forfotă în bucătăriile restaurantelor. Turiștii vor avea parte de meniuri variate, de la mâncăruri tradiționale, până la specialități exotice. Deși tarifele au crescut considerabil, față de anul trecut, în localurile care organizează petreceri de Revelion nu mai e niciun loc liber. 

La un restaurant din Constanța, clienții vor fi întâmpinați cu un veritabil meniu de sărbătoare: la aperitiv - specialități din somon, scoici Saint Jacques cu piure de morcovi, praf de alge și tartar de mango, iar la felul principal - mușchi de vită cu foie gras și trufe.

Liviu Manolache, șef de sală restaurant: În seara de Revelion îi așteptăm cu muzică live, preparate tradiționale din pește, și cu multă voie bună.

Jurnalist: Mai aveți locuri libere?

Liviu Manolache, șef de sală restaurant: Nu mai avem niciun loc, din păcate, la ora aceasta.

Litoralul – destinație de vacanță, chiar și iarna

La hotelurile deschise în această perioadă, camerele s-au epuizat rapid, semn că litoralul începe să devină și o destinație de vacanță de iarnă, asta deși prețurile au crescut semnificativ, față de anul trecut. 2.700 de lei costă cel mai ieftin pachet de trei nopți de cazare.

Ovidiu Oprea, reprezentant agenție de turism: Tarifele au crescut cu 15-20% pentru perioada Revelionului, dar acest lucru nu se observă foarte mult, pentru că turiștilor în plus li se oferă tot felul de alte avantaje.

Elena Drăghici, manager hotel: Și anul acesta suntem ocupați aproape 100%, mai avem doar 5 pachete de Revelion disponibile. În noaptea dintre ani am pregătit momente artistice, muzică live, preparate internaționale și multă distracție.

Cel mai bine s-au vândut, spun agenții de turism, locurile la hotelurile cu piscină interioară și terapii de tip SPA.

Costina Ciorbaru, manager SPA: Avem un pachet special creat cu 3 nopți de cazare, pensiune completă, acces la piscină, sauna, jacuzzi, surprize pentru cei mici, de asemenea, o petrecere specială pentru noaptea dintre ani.

Noaptea dintre ani, la Craiova

În ultimii ani, datorită Târgului de Crăciun, Craiova a devenit o destinație turistică preferată de mulți români, în perioada sărbătorilor de iarnă. Unul dintre cele mai mari hoteluri de aici organizează în noaptea de Anul Nou două petreceri cu tematici complet diferite. De la an la an, clienții au devenit tot mai pretențioși, așa că hotelierii au fost nevoiți să se adapteze cererii și să vină cu oferte de nerefuzat.

Florin Opriș, sales and marketing director hotel: Oamenii își doresc lucruri noi, să fie mai pe gustul lor. Gusturile se rafinează pe zi ce trece și noi trebuie să aducem elemente noi în fața lor.

În plus, a apărut un nou trend de consum: clienții, indiferent dacă sunt localnici sau turiști, vor să aibă posibilitatea să se și cazeze după petrecerea de Revelion.

Florin Opriș, sales and marketing director hotel: Avem un grad de ocupare de peste 80%, într-o perioadă în care turismul și cazările în Craiova nu sunt în mod normal la cel mai înalt nivel.

Costi Pescaru, șef restaurant: De la începutul lunii avem ambele săli ocupate, suntem sold-out. Sunt clienții care vin de ani buni de Revelion.

Maria Ion, Administrator restaurant: Spre surprinderea noastră, anul trecut, când a fost deschiderea, am avut la fel, 200 și ceva de persoane. Nu ne-am așteptat. Anul acesta am depășit, cred că am ajuns undeva la 250 de persoane. 

În medie, în localurile din Craiova, prețurile pentru un meniu de Revelion încep de la 350 de lei și pot ajunge până la 900 de lei de persoană. Sunt mai mari decât anul trecut, recunosc patronii, dar și prețurile produselor alimentare au crescut foarte mult, spun ei.

Ofertele de Revelion în Cluj

În vestul țării, multe dintre pachetele de Revelion puse la dispoziție de complexurile hoteliere includ patru nopți de cazare în regim all inclusive, cu spații de masaj și spa, pentru adulți, cu locuri de joacă, dar și cu ore de echitație pentru copii. Aceste pachete sunt mai mult pe placul familiilor.

Cătălin Vlăsceanu: Cum revelionul coincide cu ziua soției, am zis să-i fac o surpriză și să venim la o petrecere privată la un local din Cluj.

Ramona Gheorghe: Cel mai important pentru mine la final de an, și bănuiesc că pentru orice familie, e să fim împreună ca familie, să fim aproape. Toate meniurile sunt extraordinare, de la carne, la preparate vegane, dulciuri. Sunt toate wow.

Revelionul va însemna momente artistice și meniuri variante. Mulți au optat anul acesta pentru preparatele din carne de iepure și miel, pentru masa dintre ani.

Alina Ban, Bucătăreasă: Pentru Revelion, în ultimii ani, cerințele merg spre mâncare exotică. Cât mai multe tipuri de carne, cât mai rare, sofisticate. Anul acesta avem struț, mistreț, curcan, pulpă de iepure cu garnituri și sos de vin.

Dincolo de toate aceste oferte irezistibile, clienții au început, însă, să fie atenți și la măsurile de securitate pe care le iau unitățile de cazare.

Ioana Mârza, Administrator Complex Hotelier: Cu siguranță se uită si la acest aspect Noi avem toate măsurile de precauție necesare, sălile noastre sunt dotate cu hidranți, detectoare de fum, extinctoare, în funcție de capacitatea fiecăreia. 

În Cluj-Napoca, pachetele pentru cele patru nopți de cazare pornesc de la 2.500 de lei, la care se adaugă alți aproape 900 de lei pentru petrecerea de Revelion. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE