Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plimbările cu sănii trase de husky, printre atracțiile de top în pădurile înzăpezite din Laponia

În pădurile înzăpezite din Laponia, nu doar Moș Crăciun se plimbă cu sania. Agențiile de turism din Finlanda pun la dispoziția vizitatorilor tururi în sălbăticia arctică cu săniile trase de câini husky.

Povestea săniilor trase de câini vine din trecutul îndepărtat, când nordicii se aventurau în descoperirea ținuturilor înghețate. Acum, aceste tururi au devenit momente de aventură pentru turiștii care vizitează Laponia.

Valentijn Beets, coproprietar, Bearhill Husky: Majoritatea tururilor le facem pe propriul nostru teren și pe lacul din zonă. Avem peisaje foarte, foarte frumoase aici. Suntem în afara orașului Rovaniemi, așa că excursiile se întâmplă în sălbăticie.

Canisa de husky are 107 câini. Aceștia pot alerga legați la sanie până la 50 de kilometri pe zi în sălbăticia arctică.

Organizatorii se așteaptă ca în acest sezon de iarnă turiștii să ia cu asalt stațiunile

Ei speră că cererea pentru atelaje de sănii trase de câini va fi în creștere. Pentru aceasta, proprietarii canisei s-au gândit să aducă husky din alte canise pentru a putea face față rezervărilor.

Valentijn Beets, coproprietar, Bearhill Husky: Nu neapărat că este dificil să facem față, dar este o muncă grea. Am schimbat anumite obiceiuri în canisa noastră în beneficiul câinilor, dar acum experimentăm cererea și oferta suplimentară în tururile pe care le facem. Așa că această combinație face să fie o lună destul de grea pentru noi.

Turiștii sunt fascinați de aceste plimbări și se bucură din plin de călătoriile cu sania trasă de husky prin zăpadă.

Chris, turist din New Jersey, US: Experiența a fost incredibilă. Când am ajuns aici, evident, te uiți la sanie, încercând să-ți dai seama cum va fi - cu siguranță un sentiment intimidant, dar odată ce vezi câinii, te urci pe sanie și totul devine simplu. Evident, mai faci și mici greșeli, dar atât timp cât faci exact ce ți se spune, totul iese perfect.

Proprietarii caniselor de husky folosesc patrupedele la raidurile turistice între vârstele 2 și 8 ani. După aceea, câinii sunt ținuți ca animale de companie sau sunt folosiți pentru dresarea noilor recruți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE