Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Revelion fără zăpadă pentru turiștii de la munte. Ce alternative au de petrecere a timpului liber

Dezamăgiți de lipsa zăpezii, turiștii care petrec finalul de an la munte caută alternative de petrecere a timpului liber. Și hotelierii încearcă să compenseze prin diferite petreceri. Față de anul trecut, a scăzut gradul de ocupare a locurilor de cazare din stațiuni, în schimb s-au aglomerat centrele orașelor.

Gradul de ocupare a locurilor de cazare din Poiana Brașov, dar și din stațiunile de pe Valea Prahovei a scăzut anul acesta cu aproximativ 10% față de minivacanța de Revelion de anul trecut.

Ce pot face turiștii la munte în această perioadă

Se poate schia doar în partea superioară a masivelor, însă pârtiile de acolo sunt destinate în special profesioniștilor.

În lipsa zăpezii turiștii au căutat alternative de distracție, fie au pornit în drumeții pe munte, fie la o plimbare cu calul în natură sau cu ATV-ul pe trasee accidentate.

Mai mult, în Poiana Brașov există și un centru de agrement unde se pot practica diferite jocuri, cățărare, billiard și bowling.

De altfel, hotelierii le oferă access gratuit turiștilor la piscină, sauna și SPA, iar copiii au parte de diverse activități și zone de joacă special create pentru ei în cadrul unităților de cazare.

Iar dacă stațiunile nu mai sunt așa aglomerate, ei bine centrul Brașovului s-a aglomerat foarte mult zilele acestea și este de așteptat ca zeci de mii de persoane să petreacă noaptea dintre ani în Piața Sfatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE