Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prefectura Maramureș a semnat încetarea mandatului primarului Cherecheş

Prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, a semnat, miercuri, decizia privind încetarea mandatului primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Acesta a fost prins în Germania, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare.

Reacția Prefecturii Maramureș

"Această decizie vine în urma unei evaluări atente a situaţiei juridice şi a respectării prevederilor legale în vigoare. Prefectul Rudolf Stauder subliniază că această măsură are în vedere interesul public şi necesitatea asigurării bunei funcţionări a administraţiei locale în beneficiul comunităţii.

Instituţia Prefectului - Judeţul Maramureş reaminteşte cetăţenilor importanţa respectării legilor şi a principiilor care guvernează activitatea administraţiei publice locale, în scopul asigurării transparenţei şi corectitudinii în procesele decizionale.

Actul administrativ va fi adus la cunoştinţa părţilor pentru a respecta prevederile legale în vigoare", se precizează într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Maramureş.

În urma condamnării definitive de către Curtea de Apel Cluj, primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară, vineri, prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

El a fost depistat şi reţinut, marţi, de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE