Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pe numele lui Cătălin Cherecheș a fost emis mandat european de arestare. Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

24/11/2023 , 18:24

Pe numele lui Cătălin Cherecheș a fost emis mandat european de arestare

Pe numele lui Cătălin Cherecheș a fost emis mandat european de arestare, conform procedurii.

Până la acest moment, potrivit informațiilor Euronews România, autoritățile nu au date potrivit cărora Cătălin Cherecheș ar fi ieșit din țară folosind un act de identitate, pentru că dacă ar fi fost așa, acesta ar fi fost reținut în baza controlului judiciar, neavând voie să părăsească țara.

Știrea inițială:

Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare. Cătălin Cherecheș, dat în urmărire generală de Poliție

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Edilul a fost dat în urmărire generală de Poliția Română. Pe numele lui Cherecheș există un mandat de executare a pedepsei, se precizează pe site-ul Poliției Române.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Cătălin Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în anul 2018, pentru luare de mită în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte, fals în declaraţii în formă continuată şi corupere a alegătorilor în formă continuată, fapte săvârşite în calitate de deputat (2011) şi primar (2013).

Socrii primarului Cătălin Cherecheş rămân în arest preventiv în dosarul mitei pentru un judecător

Socrii primarului băimărean Cătălin Cherecheş rămân în arest preventiv în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi acuză că ar fi încercat să dea o sumă de bani rudei unui judecător astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl vizează pe edil.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, luni, ca nefondate contestaţiile formulate de către cei doi inculpaţi faţă de decizia instanţei de fond care a dispus plasarea lor în arest preventiv, dar şi cererile celor doi de înlocuire a arestului preventiv.

Decizia este definitivă.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de două persoane, G.C. şi G.D.P. (soţ şi soţie), în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la dare de mită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE