Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Socrii lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, rămân în arest preventiv. Decizia nu e definitivă

Update: Socrii lui Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Judecătorii de la Tribunalul Mureș au decis prelungirea măsurii preventive, însă hotărârea nu este definitivă.

Știrea inițială: Socrii primarului din Baia Mare au fost arestați preventiv pentru 30 de zile de magistrații de la Tribunalul Mureș. Decizia nu este, însă, definitivă. Inițial, cei doi soți au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii Anticorupție. Aceștia sunt bănuiți că au încercat să mituiască o judecătoare din dosarul de corupție al lui Cătălin Cherecheș pentru ca magistratul să pronunțe o sentință ”mai blândă” în cazul acestuia. Soacra sa a fost prinsă în flagrant de anchetatori în timp ce îi dădea 50.000 de euro mamei judecătoarei.

Contactat de Euronews România pentru un punct de vedere, Cătălin Cherecheș a transmis că, pentru a nu interfera cu justiția, acesta nu va comenta situația și l-a mandatat pe avocatul său în acest sens.

Socrul lui Cătălin Cherecheș, cercetat pentru complicitate la dare de mită

Timp de câteva ore bune socrii lui Cătălin Cherecheș au fost audiați de procurori la sediul DNA Cluj, după care au fost reținuți pentru 24 de ore. Și soția edilului a fost acolo, însă aceasta nu este cercetată în dosar. 

Soacra lui Cătălin Cherecheș este cercetată pentru dare de mită. În luna octombrie, aceasta ar fi luat legătura cu mama unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, din completul pe rolul căruia este dosarul de corupție al primarului din Baia Mare. Acesta a fost trimis în judecată de DNA în urmă cu șapte ani pentru luare de mită, iar anul trecut a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare, urmând ca la finalul lunii noiembrie să primească sentința definitivă de la Curtea de Apel.

Potrivit anchetatorilor, soacra lui Cătălin Cherecheș s-ar fi oferit să cumpere o afacere pe care mama judecătoarei o deținea în județul Mureş cu o sumă cuprinsă între 50 și 100 de mii de euro.

”Această <<ofertă>> inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă, adică o soluţie mai blândă, în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție”, spun anchetatorii.

În data de 6 noiembrie, soacra lui Cătălin Cherecheș i-a promis mamei judecătoarei suma de 50.000 de euro ca avans, urmând ca altă sumă de bani să fie oferită după ce magistratul s-ar fi pronunțat în dosarul edilului, susține DNA. Numai că procurorii au intrat pe fir și, împreună cu mama judecătoarei, au organizat flagrantul.

”În data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, potrivit DNA.

Socrul lui Cătălin Cherecheș este cercetat pentru complicitate la dare de mită pentru că a ajutat-o pe soția sa în toate demersurile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE