Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Ion Georgescu a fost suspendat din funcția de primar al orașului Mioveni. Edilul a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție

Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a comunicat că Ion Georgescu a fost suspendat din funcția de primar al oraşului Mioveni. Edilul a fost arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

06/10/2023 , 16:07

Ion Georgescu, suspendat din funcția de primar al orașului Mioveni

”Astăzi, am decis emiterea ordinului privind suspendarea mandatului de primar al orașului Mioveni deținut de către domnul Georgescu Ion.

Ordinul a fost emis în conformitate cu prevederile Codului Administrativ și este în vigoare până la încetarea situației de fapt care a dus la această decizie.Atribuțiile vor fi preluate de către actualul viceprimar al orașului Mioveni!”

05/10/2023 , 20:57

Decizia instanţei poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, reţinut pentru trafic de influenţă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti. (...) Dispune arestarea preventivă a inculpatului G.I, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă (...), pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.10.2023, mandatul de arestare fiind valabil până la data de 03.11.2023, inclusiv”, se arată în decizia pronunţată, joi, de Tribunalul Argeş.

DNA a anunţat, joi, că Ion Georgescu a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Reacția primarului din Mioveni, prins când restituia o parte din mita primită: "Nu am luat, am dat"

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost prins în flagrant de DNA în timp ce dădea înapoi o parte din mita primită pentru angajarea unui medic. Când a ajuns la audieri, edilul a spus "Nu am luat, am dat".

Ion Georgescu ar fi luat mită după ce a promis că ajută ca un medic să fie angajat la spitalul local din Mioveni. Unitatea medicală este printre puținele construite de la zero în ultimii 30 de ani, în România.

Totul s-a întâmplat miercuri seară, 4 octombie, când procurorii DNA au făcut și percheziții la domiciliul lui Ion Georgescu, conform epitești.ro. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

El ar fi luat mită după ce a promis că ajută ca un medic să fie angajat la spitalul local din Mioveni. Construcția unității medicale a început în 2016, s-a încheiat în 2019. Valoarea: 68 de milioane de euro. Ulterior, pentru că nu ar fi reușit să-l angajeze pe medic, primarul a restituit o parte din mită, sumă care ar fi reprezentat "avansul" de 10.000 de euro.

Ca și în cazul lui Dumitru Buzatu, care a fost exclus din PSD după ce a fost prins primind mită, Ion Georgescu a fost și el exclus din partid foarte repede, la câteva ore după incident.

"Întrunit în şedinţă extraordinară, Biroul Permanent Judeţean al PSD Argeş a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al oraşului Mioveni. PSD condamnă ferm şi se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate şi va fi intransigent cu oricine le va încălca", a fost comunicatul PSD Argeş.

Ion Georgescu este membru PSD din 1998. El ocupa și funcțiile de vicepreședinte al PSD Argeș și președinte al filialei Mioveni a PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE