Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Legea fugarilor se va aplica și în cazul lui Cătălin Cherecheș. Unde s-ar afla acum primarul din Baia Mare

Primarul Cătălin Cherecheș s-ar ascunde în Italia, spun surse din interiorul Ministerului de Interne. Acesta nu a fost încă depistat, deși tot acolo ar fi ajuns și mama și soția acestuia.

Primarul ar fi ales Italia pentru că deține proprietăți, ar avea rude care locuiesc în apropiere de Milano și ar avea chiar rezidență italiană.

Cătălin Cherecheș este căutat și în alte țări, precum Franța, Germania sau chiar Elveția.

Legea Fugarilor, dezbătută de deputați

Între timp, deputații se grăbesc să dezbată Legea Fugarilor, care i se va aplica și primarului din Baia Mare, spune ministra justiției Alina Gorghiu. Asta înseamnă că, dacă nu se va preda după ce legea va intra în vigoare, i se pot adăuga ani în plus la pedeapsa de condamnare.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: ”După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare. O lege bună, necesară, susţinută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnaţi găsesc diferite tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în penitenciarele din România. E frustrant să vezi cum unii încercă să scape de pedeapsă dată de o instanţă din ţară”.

Cătălin Cherecheș a ieşit din ţară prin punctul de frontieră Petea

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, care a fost condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi este momentan dat în urmărire, a ieşit din ţară vineri la ora 7.49. Totul s-a întâmplat înainte de pronunţarea sentinţei, prin punctul de frontieră Petea.

Cătălin Cherecheş a fost dat în urmărire, fotografia şi datele sale fiind postate pe site-ul Poliţiei Române, la rubrica ”Persoane urmărite”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE