Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Portretul unei Regine. Se împlinește un an de la moartea Elisabetei a II-a a Marii Britanii

Se împlinește un an de la moartea regretatei Regine Elisabeta a II-a. Maiestatea sa a murit pe 8 septembrie 2022, în Scoția, la Castelul Balmoral, la vârsta de 96 de ani. Documentul, semnat de fiica ei, Prințesa Anne, arată că aceasta a murit din cauza bătrâneții, fără a avea vreo boală care să îi fi pus viața în pericol. A fost cea mai îndrăgită suverană din istoria regatului britanic, atât acasă, cât și în lumea întreagă. Pasionată ea însăși de aparatul foto, suverana a fost și cea mai fotografiată femeie din lume. 

În momentul în care ai terminat și Regina părăsește încăperea, există un lucru pe care trebuie să ți-l amintești cât timp ești în palat: ai fotografiat-o pe Majestatea sa Regina. 

Un fotograf italian, distins cu mai multe premii la nivel internațional, a ținut să marcheze un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a într-un mod inedit. 

Fabrizio Ferri a realizat un documentar care încearcă să redea călătoria reginei, prin intermediul portretelor ce i-au fost realizate de-a lungul vieții, de diverși fotografi. 

Documentarul ”Portretul Reginei” pune accentul pe experiența emoțională și personală trăită de fotografii care au avut prilejul de a surprinde zâmbetul inconfundabil al reginei Elisabeta. 

Unii au mărturisit că nu pot găsi cuvintele pentru a descrie cu adevărat întâlnirea cu regina.

Fabrizio Ferri, fotograf: ”Acele momente au fost sculptate de regină în amintirile și în inimile lor. Iar unii dintre ei, când vorbești cu ei, aproape că ai sentimentul că s-au îndrăgostit de regină. Știți, este ceva special în ceea ce s-a întâmplat. Chimia care s-a creat între regină și acești fotografi.”

Pe lângă interviurile realizate cu fotografi, documentarul ”Portretul Reginei” include și comentarii ale unor actrițe celebre.  

Susan Sarandon, actriță: ”Această regină este ceea ce înțeleg eu prin ideea de regină.”

Majestatea sa nu zâmbea niciodată la comandă, ci doar atunci când simțea cu adevărat să facă acest lucru. Era cea mai celebră regină, o figură iconică a epocii sale, admirată și iubită în întreaga lumea, dar a reușit mereu să păstreze o notă de mister.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE