Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO | Cum a ilustrat presa internațională moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Inimile noastre sunt frânte”

Președinții, prim-miniștri, monarhii și liderii din întreaga lume au adus un omagiu în urma morții Reginei Elisabeta a II-a, potrivit Euronews World.

Unii și-au împărtășit amintiri personale despre bunătatea și umorul ei, iar alții au remarcat faptul că Regina a fost o „constantă plină de respect” în timpul turbulențelor globale.

Sentimentele lor au fost reflectate și în titlurile ziarelor de vineri.

Cele mai sincere omagii au fost împărtășite de ziarele din Marea Britanie, țara în care regina Elisabeta a domnit timp de 70 de ani.

Multe ziare, inclusiv The Guardian, au ales o imagine a încoronării Reginei Elisabeta, în iunie 1952, pentru prima pagină.

The Telegraph a ales o fotografie portret mai recentă a Reginei și o referire la celebrul ei discurs după atacurile teroriste din 11 septembrie din Statele Unite.

„Nimic din ceea ce se poate spune nu poate să înlăture angoasa și durerea acestor momente. Durerea este prețul pe care îl plătim pentru iubire."

Vineri, ziarul The Daily Mail a difuzat titlul „Inimile noastre sunt frânte”, în timp ce The Mirror a ales, pur și simplu, „Mulțumesc”.

Omagiile au fost împărtășite și de ziarele din alte 15 state suverane în care Regina Elisabeta a îndeplinit funcția de șef al statului.

Multe prime pagini ale ziarelor din Australia au fost dedicate unei fotografii a Reginei Elisabeta, însoțită de cuvântul „De neînlocuit”.

Omagiile ziarelor au fost sincere și în Europa, unde Regina are veri îndepărtați și a fost adorată de milioane de oameni.

Prima pagină a ziarului suedez Dagens Nyheter a fost dedicată unei imagini cu Regina din timpul Jubileul de Platină, care a marcat 70 de ani de domnie ai Reginei.

În Franța, țara europeană pe care Regina Elisabeta a vizitat-o ​​mai des decât pe oricare alta, ziarele au fost, de asemenea, emoționante.

Cotidianul Libération a ales titlul „La peine d'Angleterre” (n.r. „Durerea Angliei”), în timp ce o ediție specială a Le Parisien a fost intitulată „Nous l'avons tant aimée” (n.r. „Am iubit-o atât de mult”).

Ziarele germane și-au dedicat primele pagini portretelor Reginei Elisabeta.

Der Spiegel a prezentat o imagine a Reginei cu ochii închiși, alături de titlul „Die Letzte Majestät” (n.r. „Ultima Majestate”).

Între timp, Die Bild a ales să exprime regretul întregii lumi din cauza morții Reginei Elisabeta. „Die Welt weint um die Queen” (n.r. „Lumea plânge pentru Regină”).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE