Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

PNL merge separat de PSD la toate alegerile din 2024. Nicolae Ciucă: Îmi asum responsabilitatea pe tot ceea ce înseamnă alegeri în 2024

Liberalii au votat în unanimitate să meargă singuri la toate alegerile organizate în 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri, strategia pe care partidul o va adopta în anul electoral 2024, semnalând prin logica politicii liberale ”prin noi înșine” o separare, cel puțin în timpul campaniei, de PSD, actualul partener în coaliția de guvernare. Fostul premier a dat de înțeles că lupta din campanie nu ar trebui să afecteze activitatea Guvernului, au precizat surse politice pentru Euronews România.

Nicolae Ciucă le-a transmis liberalilor la începutul ședinței Biroului Politic Național că PNL își propune ca în 2024 să dea președintele.

”Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm Președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României.

Suntem aici să stabilim strategia și direcția. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie și un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid”, a precizat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, mesaj către partenerii de guvernare. ”Cred că am fost suficient de răbdători”

Fiecare dintre miniștrii noștri pot fi analizați. Dar avem cea mai bună echipă de miniștri care s-a angajat sa facă treaba. Nu e deloc simplu. Și-au îndeplinit obiectivele. Important e că am avut și avem puterea să spunem ce am făcut bine, să putem spune ce nu am îndeplinit. Așa e și într-o familie, acasă, spui onest ce ai făcut bine și ce nu ai reușit. Trebuie să ai puterea să recunoști, să îndrepți, să treci mai departe. Același lucru să îl facem și cu programul de guvernare.

Din punct de vedere politic cred că am fost suficient de răbdători și vă cer să avem în continuare capacitatea de răbdare la guvernare și atitudinea față de campania electorală și competiția pentru 2024”, a mai spus fostul premier liberal.

Chiar dacă liderul PNL a dat de înțeles că liberalii vor avea o strategie separată de PSD în anul electoral 2024, nu este exclus ca după alegeri să fie coagulată o coaliție guvernamentală cu social-democrații, așa cum se întâmplă în prezent, au precizat surse politice pentru Euronews România.

Nicolae Ciucă: Îmi asum responsaibilitatea a tot ceea ce înseamnă alegeri

”Cu puţin timp în urmă, am încheiat Biroul Politic Naţional al PNL, activitate care a început încă de ieri după-amiază, în urma căruia am analizat axa politică pe care PNL îşi va desfăşura activitatea politică şi va aborda anul electoral 2024.

Încă de aseară, am avut în analiză rezultatele mai multor sondaje şi am avut posibilitatea ca fiecare lider de filială, fiecare membru al Biroului Politic Naţional să își exprime propria viziune faţă de modul în care PNL va aborda obiectivele pentru 2024 şi modul în care ne vom desfăşura activitatea la guvernare.

Doresc să subliniez şi să mulţumesc tuturor liderilor de filială pentru modul responsabil şi pentru angajamentul lor ca în continuare să ne îndeplinim obiectivele sumate cu responsabilitate faţă de romani, să continuăm la fel de angajaţi şi de motivați îndeplinirea obiectivelor la guvernare, aspect dezbătut aseară cu toţi miniştrii PNL, prezentând fiecare activitatea desfăşurată până în acest moment, care sunt obiectivele şi sarcinile până la finele anului 2023 şi, desigur, obiectivele guvernamentale pentru 2024 astfel încât să putem să închidem programul de guvernare aşa cum a fost el prezentat.

Avem un electorat care aşteaptă de la noi să ne îndeplinim politicile de centru-dreapta, să continuăm să performăm la nivelul administraţiilor locale, să venim, la nivel central, cu politicile publice prin care să dezvoltăm România, prin care să asigurăm cadrul necesar implementării legilor Educaţiei, să continuăm să implementăm obiectivele propuse pentru modernizarea sistemului de sănătate, infrastructurii, pentru tot ceea ce înseamnă o administrație mai bună şi digitalizata, obiectivele de mediu asumate de ţara noastră.

Să nu se înţeleagă că, prin această decizie, PNL a gândit o altă abordare a prezenței noastre la guvernare. Vom continua să guvernăm, vom continua să colaborăm cu PSD. Guvernarea este principala preocupare a noastră în acest moment.

Astăzi, am luat decizia de a merge în alegeri prin noi înșine. Avem şi capacitatea, şi resursa umană, şi motivarea necesară şi, la discuţiile interne, mi-am asumat că voi conduce PNL împreună cu toţi membrii BPN, cu preşedinţii de filială, cu tot activul de partid în tot ceea ce înseamnă campanii în 2024.

Îmi asum responsabilitatea pe tot ceea ce înseamnă alegeri în 2024.”, a declarat Nicolae Ciucă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE