Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploile din Coreea de Sud au transformat drumurile din Seul în râuri

Cel puțin opt persoane au fost ucise și alte șase au fost date dispărute în Coreea de Sud, în timp ce ploile abundente au inundat regiunea Seul. Ploaia a transformat străzile bogate din Gangnam într-un râu de vehicule scufundate și a copleșit sistemele de transport public.

În timp ce majoritatea serviciilor de metrou din zona metropolitană a Seulului au revenit la programul normal, aproximativ 80 de drumuri și zeci de parcări de pe malul râurilor au rămas închise din motive de siguranță.

Aproape 800 de clădiri avariate

Au fost emise avertismente de alunecări de teren în aproape 50 de orașe și localități, în timp ce 160 de drumeții din Seul și din provincia montană Gangwon au fost închise.

Președintele Yoon Suk Yeol a cerut angajatorilor publici și companiilor private să își ajusteze orele de deplasare și a cerut oficialilor să se ocupe rapid de restaurarea instalațiilor avariate și de evacuarea persoanelor din zonele periculoase pentru a preveni alte decese.

VEZI GALERIA
5 imagini

Ploaia a început luni dimineață și s-a intensificat până în orele serii. Aceasta a inundat străzile și stațiile de metrou și a avariat aproape 800 de clădiri din Seul și din orașele din apropiere, peste 400 de persoane au fost nevoite să se evacueze din casele lor.

Agenția meteorologică a țării a menținut marți o avertizare de ploi abundente pentru zona metropolitană a Seulului și pentru regiunile învecinate. Precipitațiile ar putea atinge 5 până la 10 centimetri pe oră în unele zone.

Agenția a precizat că se așteaptă în jur de 10 până la 35 de centimetri de ploaie suplimentară în regiunea capitalei până joi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE