Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plimbare în parc, prin gropi și mizerie. Cele mai cunoscute parcuri din Capitală se degradează de la o zi la alta

Bănci murdare, alei pline de gropi și locuri de joacă periculoase. Asta găsim în cele mai cunoscute parcuri din București. În ciuda evidenței din teren, Primăria Capitalei dă vina pe fosta administrație pentru degradarea parcurilor Cișmigiu și Herăstrău și susține că ”îngrijirea spatiilor verzi a reintrat în parametri normali”.

Parcul Cișmigiu, fără un loc de joacă sigur

Copiii și-au improvizat propriul loc de joacă. În lipsa unor tobogane și leagăne sigure, cei mici se mulțumesc cu malul lacului plin de mizerie din parcul Cișmigiu. Părinții se tem să-și lase copiii nesupravegheați.

Copil: ”Am venit după școală în parc și surpriză, nici măcar nu mai sunt locurile de joacă. Din păcate e doar…nu știu ce să spun…o pădure părăsită?”

Dacă cineva ar vrea să se așeze pe o bancă din parcul Cișmigiu...este foarte greu să găsească una curată pentru că sunt pline de mizerie. Chiar dacă parcul arată complet neîngrijit, administrația s-a gândit totuși că ceea ce lipsește sunt de fapt…paznicii.

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a anunțat că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a semnat un contract de servicii de pază şi patrulare în Cişmigiu, care va asigura cinci posturi de pază în permanență.

Parcul Herăstrău, plin de gropi și denivelări

Parcul din fața Primăriei generale nu este singurul care se degradează. Încă de la intrarea în parcul Herăstrău ne întâmpină o alee plină cu gropi și denivelări. Riscul să te împiedici este foarte mare, iar de plimbatul cu rolele sau cu trotineta nici nu se poate pune problema.  

Leagănele rupte și ruginite sunt doar o parte din decorul locurilor de joacă din Herăstrău. La câțiva metri de locul de joacă, am găsit un om al străzii care și-a amenajat un adevărat dormitor pe băncile din Herăstrău. Nu este însă singurul exemplu. Mai multe persoane fără adăpost aleg să doarmă în parcuri.

Într-un răspuns pentru Euronews, Primăria Capitalei spune că parcurile Cișmigiu și Herăstrău arată deplorabil din cauza fostei administrații care a încheiat contracte cu companii municipale fără personal suficient pentru îngrijirea parcurilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE