Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plan de reorganizare a Bucureștiului. Capitala ar putea avea 61 de cartiere, un port și un nou aeroport

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan vrea să reorganizeze Bucureștiul. Conform noului plan urbanistic, lansat în dezbatere publică, cel mai mare oraș din România ar urma să aibă 61 de cartiere, un port și un aeroport în zona de Sud.

Majoritatea cartierelor își vor păstra numele, dar unele vor dispărea. Cum ar fi cele pentru zona Armenească și Andronache. Acestea vor fi cuprinse în cartierele Centru Nord, respectiv Ion Creangă.

În zona de Sud am putea avea și un nou cartier – IMGB. Acesta va purta numele unei fabrici cunoscute în perioada comunistă.

Noi restricții în trafic

Noul plan urbanistic propune și un sistem integrat de transport. Municipalitatea își propune să creeze 20 de zone park&ride la marginea orașului. În felul acesta, șoferii care vin din afara Bucureștiului pot parca mașina și continua drumul spre centrul capitalei cu mijloacele de transport în comun.

Vor fi și restricții de trafic, în funcție de trei zone:

  • În prima zonă, adică în centrul capitalei, vor avea acces doar rezidenții. Aici, mașinile vor fi parcate pe o perioadă scurtă de timp.
  • În zona 2, vor avea acces rezidenții, turiștii și navetiștii și cei care fac livrări.
  • În zona 3, care este practic situată la intrările de pe A1 și A2 și Drumurile Naționale, vor avea acces toate categoriile, inclusiv cei care sunt în tranzit.

Un nou aeroport și un port internațional

Noul plan urbanistic prevede și construirea, în zona de Sud, cel mai probabil la Clinceni, a unui nou aeroport, care va fi la fel de mare ca cel din Otopeni.

Și tot în zona de Sud ar urma să fie amenajat un port internațional care să facă legătura pe calea apei cu Marea Neagră prin canalul Dunăre-București.

Noul plan urbanistic general al Bucureștiului a fost elaborat de un consorțiu de șase firme, iar administrația locală își propune să fie avizat și reglementat până la finalul anului 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE