Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Plajă nouă în zona Eforie, disponibilă chiar din vară. Suprafața de nisip se lărgește și în alte stațiuni din sudul litoralului

Aproape 6 km de plajă au câștigat milioane de tone de nisip în urma lucrărilor de lărgire care au avut loc în zona Eforie.

Sectorul a fost recepționat astăzi de autorități, care promit că până la vară, zona va fi intabulată și închiriată, astfel încât turiștii care vin în vacanță în stațiunea Eforie Sud să se poată bronza în voie.

Lucrările au început în septembrie 2020

Diana Sobaru, jurnalistă Euronews: 3 milioane de metri cubi de nisip au fost aduși din largul mării pentru a putea fi amenajat acest sector de plajă. Acum, vorbim de 100 de metri lățime pe o porțiune care nu măsura mai mult de 5-10 metri. Această plajă s-a amenajat pe 5,7 kilometri. Lucrările au început în septembrie 2020. Vorbim și de șapte diguri care au fost construite în această zonă special pentru combaterea eroziunii costiere. S-a folosit o cantitate imensă de piatră. Este un sector de plajă de care și turiștii ar putea să beneficieze în acest sezon estival, după efectuarea recepției lucrărilor.

Mircea Fechet, ministrul Mediului: Discutăm de o plajă care în anii trecuți nici măcar nu a existat. Atât în spatele meu, cât și în față, marea ajungea aproape până în dig. Astăzi putem spune că aproximativ 23 de ha de plaja vor fi date în folosință. Asta va însemna, fără îndoială, nu doar beneficii de mediu, dar și un mare beneficiu pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie.

Ce alte plaje vor mai fi lărgite

Marius Stamat, constructor: Am început trei loturi - un lot la Olimp, unul la Jupiter Neptun și unul la Balta Mangalia Venus Aurora. În același timp, avem încă alte trei loturi în proiectare. Plajele se lărgesc tot cu, în medie, 100 m plaja uscată, urmând panta plajei submerse, iar lungimea de la Olimp este de 3 km - 3,1 km, la Neptun 2,5 și la Balta Mangalia Venus Aurora 3,5.

Hristu Uzun, directorul Direcției Apele Române Dobrogea Litoral: Litoralul va fi foarte bine amenajat. Plaja, chiar dacă a fost un nisip puțin mai grosier, cu puțină scoică, încet-încet începem să-l nivelăm, să-l aducem la o stare corespunzătoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE