Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pixel Watch, primul smartwatch Google a fost lansat oficial: Ce preț are și care sunt specificațiile

Deși s-a lovit de multe controverse și întârzieri, Google a lansat în mod oficial un smartwatch, care vine cu un design unic. Noul gadget este acum disponibil și pentru public.

Faptul că Google a lansat de fapt smartwatch-ul marchează un nou capitol pentru dispozitivele portabile Android.

Designul Pixel Watch de 349,99 USD (399,99 USD pentru mobil) nu este ceva ce nu am mai văzut până acum la Google. În esență, așa ar arăta Apple Watch dacă ar avea un afișaj circular, complet și un buton lateral, potrivit The Verge.

Măsurătorile oficiale ale Pixel Watch sunt mult mai mici decât alte ceasuri inteligente premium care au fost lansate în această toamnă. Carcasa este compactă de 41 mm și este relativ subțire la 12,3 mm. De asemenea, este destul de ușor pentru un ceas din oțel inoxidabil la 32 g, minus curelele. Acest lucru îl apropie mai degrabă de Galaxy Watch 5 la nivel de intrare și de Apple Watch Series 8 decât de Samsung Galaxy Watch 5 Pro sau Apple Watch Ultra.

Dimensiuni mai mici pentrul Pixel Watch

Dimensiunea mai mică este o veste bună pentru cei cu încheieturi mici, dar înseamnă, de asemenea, că Pixel Watch nu va avea cea mai impresionantă durată de viață a bateriei. Are o baterie de 294 mAh și aproximativ 24 de ore cu o singură încărcare. Acest lucru nu este groaznic pentru un ceas inteligent care pune accent pe inteligență în detrimentul fitnessului.

Purtătorul de cuvânt al Google, Andrea Holing, a declarat pentru The Vergecă această estimare a ajuns cu afișajul la: 240 de notificări; 280 de verificări de timp; 50 de minute de navigare legată; 45 de minute de antrenament în timp ce sunteți conectat prin LTE, urmărirea locației prin GPS și redarea în flux a muzicii YouTube stocate local; și un apel telefonic de cinci minute prin LTE.

Cât ține bateria ceasului inteligent de la Google

Durata de viață a bateriei va depinde întotdeauna în mare măsură de utilizarea individuală, dar se pare că va trebui să temperați așteptările dacă doriți să utilizați AOD. Pentru a elimina durerea, Google a adăugat încărcare rapidă la ceas printr-un cablu USB-C. Puteți obține până la 50 la sută într-o jumătate de oră, în timp ce o încărcare completă va dura aproximativ 80 de minute.

În ceea ce privește puterea de procesare, zvonurile s-au dovedit a fi adevărate. Google a confirmat că ceasul rulează pe chipul Samsung Exynos 9110 de ultimă generație, care a fost folosit ultima dată în Samsung Galaxy Watch 3.

Cu toate acestea, Pixel Watch are un co-procesor Cortex M33 suplimentar pentru a optimiza durata de viață a bateriei. Aceasta este aceeași abordare pe care a luat-o Qualcomm cu cipurile sale portabile, cu diferite grade de succes. De asemenea, a îmbunătățit RAM până la 2 GB, pe care încă nu am văzut-o pe un smartwatch Android. Este o combinație intrigantă când considerați că puterea de procesare inadecvată a împiedicat de mult Wear OS ca platformă.

Cu ce funcții vine la pachet Pixel Watch

Pixel Watch are Bluetooth 5.0, LTE, Wi-Fi și NFC pentru plăți fără contact. Are o busolă, GPS încorporat, un altimetru, un senzor SpO2, un senzor de ritm cardiac, un senzor electric „multifunctiv” și senzori de mișcare precum un accelerometru și un giroscop. De asemenea, are un microfon și un difuzor încorporate pentru Asistentul Google și apeluri.

La fel ca Samsung și Apple, Google adaugă și o serie de funcții de siguranță, cum ar fi SOS de urgență, apeluri internaționale de urgență și mai târziu în această iarnă, detectarea toamnei. Rețineți că ceasurile „mobile” Pixel vor costa 50 USD în plus, fără a include taxele operatorului.

Ceasul va fi, de asemenea, integrat mai deschis cu serviciile Google din cutie. Aceasta include Google Wallet pentru plăți fără contact, navigare pas cu pas cu Google Maps și notificări din Calendar și Gmail. Ceasul va include, de asemenea, Găsește-mi dispozitivul, Asistentul Google și aplicația Google Home pentru controlul casei inteligente. Pentru muzică, Google include și trei luni de YouTube Music Premium cu fiecare Pixel Watch vândut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE