Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google, lansarea anului: primul smartwatch, telefoane și căști noi, o tabletă, Android 13 și ochelari cu Realitate Augmentată

Publicat de: Dan Stancu

Google a lansat, miercuri, primul său ceas inteligent, Pixel Watch, telefonul Pixel 6 și căștile Pixel Buds Pro. În plus, a prezentat telefoanele Pixel 7 și Pixel 7 Pro, o nouă tabletă și o pereche de ochelari cu Realitate Augmentată, produse care vor putea fi comandate în următoarele luni sau anul viitor.

Pixel Watch, disponibil din toamnă, oferă funcții similare ceasului inteligent produs de Apple, dar va costa mai puțin. Deși Google nu a anunțat prețul oficial, la Conferința I/O pentru dezvoltatori, experții în tehnologie apreciază că acesta va costa între 300 și 400 de dolari.

Ceasul de la Google are încorporată tehnologia Fitbit, care permite monitorizarea cu precizie a orelor de somn, a pulsului și a performanțelor din timpul antrenamentelor, potrivit cnbc.com. Sistemul de operare Wear OS permite utilizatorilor să își verifice mesajele, să descarce muzică și să își sincronizeze ceasul cu alte dispozitive inteligente de acasă. De exemplu, cu ajutorul Pixel Watch veți putea să stingeți și să aprindeți luminile din camere și să setați temperatura optimă în locuință.

 Pixel 6a - telefonul de 449 de dolari

În vară, va apărea pe piață telefonul Pixel 6a, ceva mai mic decât Pixel 6 și la un preț de 449 de dolari. Unul dintre marile avantaje ale noului telefon este bateria, care va ține o zi o întreagă. În modul Extreme Battery Saver, telefonul va funcționa până la 72 de ore.

Miercuri seară, Google le-a dat pasionaților de tehnologie și câteva imagini și detalii cu telefoanele Pixel 7, Pixel 7 Pro, care vor apărea pe piață în toamnă vor avea Android 13 ca sistem de operare, lansat în aceeași seară. Compania americană nu a dezvăluit prețul pentru cele două telefoane, care vor avea 3 camere pe spate. La vremea lor, Pixel 6 și Pixel 6 Pro, au avut un preț de start de 599 și, respectiv, 899 de dolari.

Noua tabletă de la Google, despre care nu se știu încă prea multe, va fi lansată oficial în 2023. Google nu a mai lansat un astfel de gadget din 2018, când a apărut Pixels Slate, despre care mulți utilizatori au spus că au avut senzația că folosesc un laptop.

 Căști Pixel Buds Pro, la 199 de dolari

Căștile Pixel Buds Pro, lansate miercuri, costă 199 de dolari și sunt disponibile la precomandă din 21 iulie. Oferă un sistem performant de anulare a zgomotului și vor rivaliza cu Airpods Pro de la Apple. Vin în patru culori - coral, lemongrass, fog și charcoal - și au o autonomie de cuprinsă între 7 și 11 ore. Activarea funcției de anulare a zgomotului este care, așa cu era de așteptat, sporește consumul de energie.

 Ochelarii cu subtitrare

Ochelarii cu Realitate Augmentată (AR) de la Google vor oferi celui care îi poartă traducerea automată, sub forma unei subtitrări, a ceea ce spune persoana cu care vorbește. Practic, ochelarii sparg barierele lingvistice și le vor fi foarte utili celor care interacționează frecvent cu persoane care vorbesc limbi rare, de exemplu.

Sundar Pinchai, CEO-ul Google, a insistat că tehnologia nu va face decât să îmbogățească și să faciliteze experiențele din viața reală. „Potențialul este ceea ce ne încântă la AR: capacitatea de petrece timp concentrându-te pe ceea ce contează în lumea reală, în viața noastră”, a adăugat Sundar Pinchai.

Android 13 aduce Google Wallet

Sistemul de operare Android 13 va aduce, spre sfârșitul anului, și Google Wallet, un portofel digital care va oferi acces la o serie de documente esențiale: carduri, permise de îmbarcare, certificate de vaccinare, și chiar permise de conducere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE