Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Google va elimina datele cu caracter personal din rezultatele căutărilor

Google le permite acum utilizatorilor să-și elimine informațiile personale de contact - numere de telefon, adrese fizice și adrese de e-mail - din rezultatele căutării, conform presei internaționale. Motorul de căutare a declarat că această schimbare este destinată pentru a proteja utilizatorii.

Google poate elimina inclusiv numărul de telefon, adresa de e-mail sau adresa fizică

Google a spus că anterior a permis oamenilor să solicite eliminarea unor tipuri specifice de informații, dar că noua politică reprezintă o încercare mai amplă de a contribui la protejarea datelor personale pentru utilizatori. Înainte de noua politică, oamenii puteau cere să fie eliminate informații mai specifice, cum ar fi numerele de cont bancar sau de card de credit.

Schimbarea vine pe fondul unei creșteri a fraudelor online. Comisia Federală pentru Comerț a raportat că oamenii au pierdut 5,8 miliarde de dolari în fața escrocilor anul trecut, o creștere de 70% față de anul precedent. O mare parte din această fraudă este săvârșită prin escrocherii online, cum ar fi escrocherii romantice, dar și prin solicitări telefonice și furt de identitate.

Cum pot cere utilizatorii eliminarea informațiilor?

Persoanele trebuie să acceseze Centrul de ajutor al Google și apoi să completeze formularul pentru eliminarea datelor cu caracter personal. Google a spus că oamenii pot trimite până la 1.000 de adrese URL care includ informațiile lor personale.

Google spune că utilizatorii vor primi o confirmare automată că a fost primită solicitarea. Apoi, platforma de căutare va examina cererea și poate solicita mai multe informații. În continuare, Google va anunța utilizatorii dacă ia măsuri. De exemplu, ar putea elimina adresele site-urilor din toate interogările de căutare sau le-ar putea elimina din anumite interogări.

Anterior, compania permitea oamenilor doar să solicite ștergerea datelor personale mai confidențiale, cum ar fi codul numeric personal, numerele de cont bancar și de card de credit, imaginile semnăturilor personale și dosarele medicale.

Datele nu sunt șterse definitiv de pe internet

Google nu va aproba toate solicitările. De asemenea, acesta va examina dacă conținutul face parte din evidența publică, cum ar fi fișierele guvernamentale. În acest caz, Google spune că, de asemenea, nu va elimina datele din rezultatele căutării.

Google avertizează că eliminarea datelor din rezultatul căutării nu înseamnă că acestea nu mai sunt disponibile pe internet. Pentru a se asigura că toate informațiile personale sunt eliminate, persoanele sunt încurajate să contacteze orice site unde apar informațiile personale și să ceară companiei respective să le elimine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE