Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un pinguin de la o grădină zoologică din San Diego e nevoit să poarte încălțăminte ortopedică

Un pinguin de la o grădină zoologică din San Diego, Statele Unite, a primit încălțări noi, speciale. Îngrijitorii i-au comandat o pereche de cizme ortopedice care să-i protejeze picioarele. Pinguinul suferă de o boală care-i afectează mersul.

Lucas este un pinguin african în vârstă de patru ani. A fost diagnosticat cu o boală cronică la picioare care, netratată, poate duce la moarte.

Debbie Denton, specialist în îngrijirea faunei sălbatice, San Diego Zoo: Îl cunosc de când era un ou. Suntem foarte atașați unul de celălalt. Îmi încălzește inima să știu că am reușit să facem ceva ca să se simtă mai confortabil și să se încadreze mai bine în colonie.

Îngrijitorii au apelat la o organizație care face proteze pentru animale cu nevoi speciale. Cizmele, din neopren și cauciuc, opresc evoluția bolii de care suferă. Pinguinul nu a părut deloc incomodat de noile încălțări.

Debbie Denton, specialist în îngrijirea faunei sălbatice, San Diego Zoo: Înainte, îl puteați vedea stând pe partea dreaptă și șchiopătând cu piciorul stâng. De când i-am pus încălțămintea, a mers normal pe suprafețe plane. Nu a mai șchiopătat.

Dr. Beth Bicknese, medic veterinar, San Diego Zoo: El va fi mereu afectat de modul în care merge. Va trebui să poarte aceste cizme pentru tot restul vieții.

Pinguinii africani pot fi întâlniți de-a lungul coastei Africii de Sud și Namibiei, însă populația a suferit un declin masiv. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii i-a trecut pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE