Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piesa „Scaunele”, jucată la Festivalul de Teatru de la Sibiu, în franceză

Piesa de teatru „Scaunele”, opera a dramaturgului Eugen Ionescu, a fost pusă în scenă la Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Celebra piesă a fost jucată în limba franceză și montată de regizorul Gabor Tompa, pentru Teatrul Național din Luxembourg. Rolurile celor două personaje sunt interpretate de Oana Pellea și Patrick Le Mauff.

Deși joacă piesa de 18 ani, Oana Pellea simte că este o provocare.

Oana Pellea, actriță: „Pentru mine, experiența e tare ciudată, pentru că joc «Scaunele» la Teatrul Bulandra de 18 ani, în versiunea română, cu un partener genial, Răzvan Vasilescu, și când m-a invitat Tompa Gabor, pe care îl respect și ador ca regizor, la Luxembourg, să joc Scaunele în limba franceză, a fost o bucurie enormă. Și, în același timp, nu-mi place cuvântul, dar o mare provocare, pentru că «Scaunele» la Bulandra continui să-l joc, dar sunt două spectacole absolut diferite.”

Gabor Tompa, regizor: „Eu sunt un mare fan Ionesco și Beckett, pentru că, după părerea mea, ei sunt cei doi dramaturgi ai sfârșitului de secol XX, ultimii dramaturgi care scriu despre mântuire, o problematică care mă interesează în mod special.”

Patrick Le Mauff, actor: „Să zicem că Ionesco vorbește, de fapt, despre nevoia de tandrețe între oameni. Iar asta este o temă actuală. Dar asta se întâmplă de mii și mii de ani. Așa că adevărata actualitate a acestei piese sunt tocmai miile de ani care au trecut și care vor mai trece.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE