Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Picturile lui Carpaccio, expuse în Washington. Artistul este considerat unul dintre cei mai buni pictori venețieni ai Renașterii

Picturile lui Vittore Carpaccio sunt restaurate pentru a fi expuse în Washington. Deși mai puțin cunoscut, Vittore Carpaccio este considerat unul dintre cei mai buni pictori venețieni ai Renașterii. Picturile sale au fost sursa de inspirație pentru cel care a inventat mâncarea din carne crudă, care este acum cunoscută în întreaga lume.

Expoziția numără 45 de picturi și 30 de desene

Valentina Piovan se ocupă de restaurarea picturilor semnate de Vittore Carpaccio. Paleta ei conține pigmenți folosiți de Carpaccio în 1502. 

„Din nefericire, avem de-a face cu o lucrare pe o pânză care este foarte deteriorată, cu multe goluri. De fapt, toate aceste părți albe pe care le vedeți sunt toate goluri, larg răspândite, din păcate, care au fost tencuite. Acum încep faza de integrare. Așadar, caut culori și, foarte încet, acopăr această tencuială albă,” a explicat Valentina Piovan, restaurator.

În ultimii 500 de ani, picturile lui Vittore Carpaccio au fost expuse doar în Veneția. Acum ele vor pot fi admirate și la Washington. 

„Cred că oamenii încep să aprecieze picturile, picturile venețiene de la începutul secolului al XVI-lea și să învețe poate și de unde provine cuvântul <carpaccio>. Cu toții suntem obișnuiți cu el. Carpaccio se spune la carnea de vită tăiată în felii subțiri, adică proteină crudă. Uite că această denumire vine de la minunatele culori roșii pe care le folosea Carpaccio,” a declarat Melissa Conn, director regional al ONG-ului Save Venice.

Picturile lui Vittore Carpaccio vor fi expuse la Washington până în februarie. Expoziția numără 45 de picturi și 30 de desene. Unele dinte ele au decorat casele italienilor bogați.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE