Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mini-submarin cu peste 600 de kilograme de droguri, capturat înainte de a ajunge în SUA

Poliția de frontieră din Panama au capturat un mini-submarin care avea la bord peste 600 de kilograme de cocaină. Nava a fost găsită în apropiere de granița cu Columbia.

Polițiștii spun că drogurile erau destinate pieței din Statele Unite ale Americii.

Nava, construită special pentru transportul de cocaină

Cele 625 de kilograme de cocaină erau transportate de trei columbieni, care au fost arestați. Autoritățile care au făcut captura au constatat că nava fusese construită special pentru transportul drogurilor și naviga acoperită aproape în totalitate de apă. În acest fel era greu de descoperit.

Oriel Ortega, director general SENAFRONT: „Este pentru prima dată când forțele de ordine din zona Guna Yala a Caraibelor au confiscat cu succes un vehicul precum acesta, acvatic, pe care îl numim o barcă cu profil redus datorită naturii sale. Puteți vedea cum barca este doar cu câțiva centimetri deasupra nivelului mării.”

Datorită poziției sale geografice, cu coaste atât în Marea Caraibelor, cât și în Oceanul Pacific, Panama este un punct important de tranzit pentru drogurile care sunt transportate din America de Sud în America de Nord.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE