Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pericole pe roți. RAR a retras aproape 11.000 de certificate de înmatriculare în primele 6 luni

Aproape jumătate dintre mașinile care au fost verificate de RAR au probleme tehnice majore și pot fi oricând un pericol în trafic. Cel puțin asta reiese din informațiile furnizate de Registrul Auto Român, care a verificat în primele 6 luni ale anului peste 37 de mii de mașini.

În urma controalelor efectuate în trafic a reieșit că peste 28% dintre mașinile verificate au probleme la instalația electrică de iluminare - semnalizare, iar 24% dintre acestea depășesc normele de poluare. Nereguli au fost depistate și la parbrize, geamuri laterale și lunete. În cazul acesta vorbim de un procent de 13%.

Echipele de control ale RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecţiuni periculoase la sistemele de frânare și direcţie. Au fost găsite 2.500 de mașini care prezintă pericol iminent de accident. Mai mult, aproximativ 2,9% dintre autoturismele verificate prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică. Adică, aveau ITP-ul fals, expirat sau anulat.

În privința capitalei, inspectorii RAR au verificat un număr de peste 2.400 de autoturisme. Dintre acestea, peste 79% prezentau diferite probleme tehnice sau legate de acte. Totodată, au fost depistate aproape 600 de autovehicule care sunt un real pericol pe drumurile publice, adică un procent de aproape 25%.

În primul semestru al anului 2022, au fost aplicate, la nivel național, aproape 13.000 de sancţiuni și au fost retrase aproape 11.000 de certificate de înmatriculare.

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE