Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Restricții de circulație în București. A început cel mai mare pelerinaj din Capitală

În Capitală au loc, astăzi, mai multe evenimente, motiv pentru care traficul va fi restricționat în mai multe zone.

Care sunt traseele pe care trebuie să le evite șoferii bucureșteni

Au început manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Astfel, încă de ieri, este interzisă complet staționarea mașinilor pe Dealul Mitropoliei, pe sensul dreapta de urcare. Mai mult, din această seară, de la ora 20, pentru a permite formarea coloanelor de pelerini, nu va fi permisă staționarea vehiculelor pe străzile Regina Maria și 11 iunie, pe trotuar. Ulterior, de mâine dimineață, mașinile nu vor putea opri nici în zona Parcului Carol, Fântâna Zodiac.

Tot astăzi mai sunt organizate alte două evenimente. Unul organizat de Asociația FILIA, pentru prevenirea și combaterea tuturor formelor de violență împotriva femeilor, începând cu ora 15, în Piața Universității.

Și un al doilea, un marș pe motociclete organizat de Asociația Femeilor Motocicliste, în cadrul campaniei Ride Pink, ce are ca scop susținerea femeilor ce se luptă cu cancerul mamar. De la 12:30, traseul va începe din fața Gării Băneasa și va continua pe Șos. București-Ploiești, Arcul de Triumf, Piața Victoriei, Calea Victoriei, Unirii și Universitate. Deplasarea se va face pe prima bandă de circulație.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență, să respecte semnalele polițiștilor rutieri și să evite pe timpul deplasării orice manifestări care ar putea pune în pericol siguranța lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii sunt sfătuiți să circule doar pe trotuare, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar șoferii le-au înțeles intenția de a traversa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE