Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Pe Twitter, sunt Iisus. În viața reală, nu sunt”. Povestea user-ului cu bifă albastră și aproape 900.000 de „adepți”

„Sunt Iisus Hristos pe Twitter de 14 ani și mulțumită lui Elon Musk, acum sunt verificat”. Așa își începe mărturia pentru Insider utilizatorul „@Jesus”. El a primit recent o bifă albastră în cadrul programului de 8 dolari - suspendat între timp - care nu necesita verificarea identității.

Eu nu sunt o persoană religioasă. Vreau doar să aduc puțină bucurie și râsete în universul Twitter. Am contul de Twitte de 14 ani. Chiar dacă îl am de atâta timp, nu am fost niciodată sigur că voi reuși să îl fac să fie verificat. Am mai depus cereri de verificare și înainte și am fost respins, dar când Elon Musk a schimbat regulile de verificare și te puteai abona la Twitter Blue și puteai cumpăra un cec verificat, am știut că în sfârșit a venit vremea mea. Am cumpărat abonamentul Twitter Blue, iar când am terminat de confirmat Apple Pay și am redeschis Twitter, am fost verificat”, povestește utlizatorul.

A refuzat să-și facă publică identitatea, deoarece a primit amenințări cu moartea. „Am verificat contul lui Iisus pentru a arăta cât de absurd este noul sistem de verificare”, mai spune user-ul.

Cum comunică „Iisus” cu adepții

Chiar dacă își dau seama că nu este Iisus, mulți dintre cei aproape 900.000 de urmăritori îi trimit utilizatorului mesaje în care îi cer să se roage pentru ei. „Sunt conștient de cât de neputincios sunt atunci când oamenii îmi trimit cereri de rugăciune. Chiar nu pot face nimic. Este ciudat să văd cum oamenii îmi cer să îi ajut cu lucruri la care sunt atât de incapabil să îi ajut”, mărturisește user-ul.

Uneori, îi vine să se lase purtat de val și să facă glume legate de „identitatea” sa digitală: „După 14 ani, mă simt ca și cum aș fi trecut prin toate glumele despre Iisus, cum ar fi să tac timp de trei zile în timpul Paștelui, apoi să apar duminică și să spun Bună, m-am întors! sau să glumesc despre cum se îmbracă Iisus la petrecerea de ziua lui”.

Nu cred că acest cont este o blasfemie, pentru că mi se pare destul de evident că nu mă dau drept Iisus. Primesc mesaje de la oameni care îmi spun că sunt blasfemator și că mă duc în iad, că vor afla cine sunt și mă vor ucide. Dar vreau ca oamenii să știe că încerc doar să glumesc și să mă distrez. Nu este un spectacol de artă la nivel de Banksy. Nu fac declarații importante despre nimic (cu excepția faptului că acum este foarte ușor să fii verificat pe Twitter)”, mai spune user-ul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE