Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Twitter face recrutări după valul de concedieri. Inginerii IT, ofertați să se angajeze la „Twitter 2.0”

Compania Twitter a început recrutările, după ce s-a confruntat cu un val de plecări. Rețeaua de socializare cumpărată recent de Elon Musk este în căutare de ingineri IT pe care vrea să-i convingă să se angajeze la „Twitter 2.0”.

Aproape 4.000 de angajați, adică mai puțin de jumătate din totalul companiei, au fost de acord cu noua viziune a miliardarului. Elon Musk le-a transmis miercuri, prin e-mail, că vor fi concediați și vor primi trei luni de indemnizație dacă nu se angajează să respecte viziunea sa pentru „Twitter 2.0”, relatează Business Insider.

În consecință, Twitter a început deja recrutările, în încercarea de a acoperi posturile rămase libere după demisiile în masă. Potrivit The Verge, un inginer a primit un mesaj de la specialiștii în recrutare ai Twitter prin care a fost ofertat să se alăture „Twitter 2.0 - o companie a lui Elon”.

De asemenea, rețeaua de socializare ar acorda salarii competitive noilor angajați.

„Twitter a început să angajeze din sursă externă. Într-un email cu titlul «Twitter 2.0 - o companie Elon» este menționat că există un mediu de lucru competitiv și meritocratic, lăsând să se înțeleagă că există o remunerație bună. Twitter va trebui să facă angajări, deoarece se așteaptă ca un procent mare de dezvoltatori să plece”, a scris Gergely Orosz, un reporter la publicația The Pragmatic Engineer, pe Twitter.

Cu toate acestea, Twitter precizează la secțiunea de angajări că are disponibil singur post liber, acela de manager de vânzări pentru parteneriate în Tokyo. Locul de muncă a fost publicat în urmă cu o lună.

Potrivit The Pragmatic Engineer, sondajele realizate intern arată că doar 25% dintre inginerii de software ai rețelei de socializare au de gând să rămână în compania cumpărată de Elon Musk.

De asemenea, unii dintre angajații cheie au fost sunați de persoane din conducerea companiei sau chiar de Elon Musk pentru a fi convinși să nu plece din firmă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE