Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pasajul Victoriei, un pericol pentru șoferi și pietoni. Construit în urmă cu 36 de ani, construcția se degradează pe zi ce trece

Publicat de: Euronews

Cad bucăți de beton din Pasajul Victoriei din Capitală. Construit în urmă cu 36 de ani, construcția se degradează pe zi ce trece. Autoritățile susțin că pasajul se află, în prezent, în proces de evaluare tehnică, însă specialiștii spun că dacă nu se intervine cât mai repede, poate fi un pericol.

Între timp, șoferii și oamenii care așteaptă tramvaiul în stația subterană spun că se tem să mai circule prin pasaj.

Zeci de mii de mașini trec în fiecare zi prin Pasajul din Piața Victoriei, aflat la doar câteva zeci de metri de Guvernul României. Cu apa infiltrată în tavan și cu plăci din pereți care se descompun pe zi ce trece, pasajul poate deveni periculos atât pentru șoferi, cât și pentru bucureștenii care circulă cu tramvaiul.

Șoferii care circulă prin pasaj se tem că în caz de cutremur, structura nu va fi rezistentă.

Cauza - apa infiltrată

Specialiștii spun că s-a ajuns în această situație din cauza faptului că apa s-a infiltrat și a început să afecteze structura.

Matei Sumbasacu, inginer structurist: „Armatura de acolo corodează în continuare și astfel apar degradări structurale, care pot deveni periculoase. În primul rând trebuie oprită infiltrarea apei acolo pentru a preveni degradări ulterioare. Pe măsură ce vremea se va răci și vom avea aceste cicluri de îngheț-dezgheț în fiecare zi, aceste mici bucățele sunt periculoase pentru șoferi.”

Bucureștean: „Este destul de aglomerat, arată cam nasol pentru 2022, dar sperăm să-l reabiliteze.”

Bucureștean: „E un real pericol pentru șoferi și cred că ar trebui să aibă grijă cei de la Primărie.”

În urma acestor imagini surprinse de jurnaliștii Euronews, Primăria Capitalei a intervenit în pasaj cu o echipă care s-a ocupat de decopertarea zonei afectate. În acest moment, pasajul se află sub evaluare tehnică, urmând ca la finalul acestui proces să se ia o decizie: fie reparații punctuale, fie reabilitarea integrală. Investiția ar fi programată anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE