Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parlamentul israelian simplifică procesul de avort. Reguli înlesnesc accesul la acest drept

Israelul e pe cale să schimbe una dintre cele mai importante reguli. Parlamentul israelian a adoptat o reformă care urmăreşte să simplifice procesul de avort, o măsură considerată la antipodul deciziei "represive" a Curţii Supreme a SUA de către ministrul Sănătăţii.

Avortul este legal în Israel, însă trebuie aprobat de o comisie a Ministerului Sănătăţii, care se ia doar  în urma unei întâlniri faţă în faţă, conform unor proceduri introduse în anii 1970 şi care nu mai fuseseră actualizate.

Cu această schimbare, femeile vor putea să îşi înainteze cererea online şi nu vor mai fi obligate să se prezinte în persoană în faţa comisiei Ministerului Sănătăţii, o cerinţă considerată potenţial "umilitoare" şi "inutilă" de către ministrul Sănătăţii, Nitzan Horowitz.

"Reforma aprobată astăzi va pune în aplicare reguli mai simple, mai respectuoase şi progresive şi va consolida astfel dreptul femeilor de a dispune de corpul lor (...) deoarece alegerea avortului aparţine femeilor", a adăugat Horowitz, şeful partidului de stânga Meretz, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE