Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

(P) POLIJobs. JTI România le oferă tinerilor oportunitatea de a învăța valorile unui profesionist

Publicat de: Euronews

Târgul de cariere organizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), POLIJobs, care conectează companiile inovatoare cu unii dintre cei mai străluciți studenți ingineri, a ajuns la cea de-a V-a ediție și va avea loc în perioada 16-17 noiembrie, între orele 10.00-17.00.

𝗣𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟲𝟬 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗽 𝗱𝗶𝗻 𝗱𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝘂𝗹 𝗶𝗻𝗴𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝗲𝗶 au pregătit numeroase oportunități de carieră: programe de burse, internshipuri, joburi part-time sau full-time, entry-level, middle-level sau senior level.

Printre companiile participante se numără și JTI România, este una dintre primele multinaționale stabilite în România, încă din 1993. Compania aniversează anul viitor 30 de ani de prezență pe piața locală, unde a investit până acum peste 250 milioane de euro. În 2021, JTI a anunțat o investiție de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităților de producție ale fabricii din București. Aproximativ 75% din producția JTI Manufacturing merge la export.

JTI are peste 1.200 de angajați în sediul din București, fabrică și birourile de vânzări din toată țara, și este Angajatorul numărul unu în România, potrivit evaluării realizate de Top Employers Institute, care include 23 companii pe plan local.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursă foto: JTI România / Ciprian Zinca

Internship în cadrul JTI România

„Ne dorim alături de noi colegi creativi, cu imaginație, cu moduri de gândire inovative, care să aibă dorința și capacitatea de a schimba lucruri. În căutarea unor astfel de colegi, suntem prezenți și la acest târg din cadrul Politehnicii. Le facem cunoscute studenților oportunitățile de carieră din cadrul JTI și, de asemenea, venim în întâmpinarea acestora cu sfaturi legate carieră, de pregătirea pentru un interviu și despre cum ar trebui să arate un CV. Ne adresăm atât studenților care își doresc stagii de practică, cu un program de Internship plătit, cât și celor care caută un job permanent.

JTI derulează anual programul Internship JTI, ajuns la a 15-a ediție. Până acum, au participat în program 257 de studenți, iar 20% dintre ei fac parte din echipa JTI și în prezent. Programul oferă o experiență practică intensă. Tinerii învață și lucrează sub îndrumarea unui coordonator profesionist senior și au posibilitatea de a participa la programe de coaching și mentoring pentru a fi ghidați în alegerea unei cariere. În timpul stagiului, studenții sunt angajați cu contract de muncă și au aceleași drepturi ca ale angajaților JTI”, se arată într-un comunicat al companiei.

Transferul de cunoștințe între seniori și tinerii angajați de la JTI, asigurat prin programe de mentorat

„Limbajul pe care-l considerăm comun tuturor generațiilor este cel al valorilor unui profesionist, care își dorește să evolueze: dorința de progres, onestitatea, capacitatea de a fi parte dintr-o echipă. Iar la JTI România, dezvoltarea profesională este un proces continuu, indiferent de vârstă.

Suntem o organizație diversă, care reunește la nivel global 119 naționalități și care oferă oportunități extraordinare de carieră.

Organizăm programe de mentorat pentru a asigura transferul de cunoștințe între profesioniștii seniori și cei mai tineri. Astfel, tinerii primesc înțelepciune și îndrumare profesională, iar liderii seniori înțeleg mai bine generația tânără și își adaptează stilul de management, inclusiv prin dezvoltarea competențelor digitale. Pentru 2023 avem în plan cursuri menite să ajute la conștientizarea și reducerea prejudecăților legate de diferențele între generații la care vor participa toți angajații”, transmite JTI România.

Provocările angajatorului în contextul economic și social actual

„În toată această perioadă dificilă, începând din 2020, ne-am dovedit rezilienți. Afacerile JTI în 2021 cumulate pentru cele două entități care își desfășoară activitatea în România, JTI Trading și JTI Manufacturing, au depășit 7 miliarde lei (peste 1,4 miliarde euro). Suma totală include acciza și este în creștere cu circa 12% față de 2020. Profitul celor două entități JTI în 2021 este de peste 825 milioane lei, în creștere cu circa 13% comparativ cu 2020.

Ne-am confruntat însă și noi, ca majoritatea companiilor, cu creșterea costurilor materiilor prime, a prețurilor combustibilului, energiei, avansul inflației. Toate acestea duc la majorarea costurilor de producție și a cheltuielior operaționale.

Pe piața muncii, dificultatea principală constă în recrutarea și găsirea colegilor potriviți, pentru că, dincolo de toate, ei sunt cei care fac din JTI un angajator de top. În acest sens, este o problemă deficitul de abilități, pentru că tehnologia evoluează într-un ritm foarte rapid, iar sistemele de educație nu țin pasul și nu actualizează curriccula. Din această cauză, piața muncii este mereu în urma cerințelor angajatorilor. Așadar, recrutăm, acolo unde este posibil, ținând cont de potențial și atitudine, urmând să completăm abilitățile și cunoștințele lipsă prin programele de dezvoltare”, a precizat JTI România, într-un comunicat.

JTI este un partener de nădejde al statului și prin implicarea în rezolvarea problemelor reale ale societății, fiind prima companie de tutun care a semnat în 2005 un Protocol de colaborare cu autoritățile, pentru combaterea contrabandei. Peste 50 de câini special instruiți pentru depistarea drogurilor, produselor din tutun și a numerarului au fost donați de JTI în ultimii doisprezece ani Autorității Vamale. În 2013, compania a semnat un Protocol de Cooperare cu Poliția de Frontieră, reînnoit în 2018, iar în 2019  JTI a donat echipamente de ultimă generație necesare monitorizării frontierelor. Din 2010 JTI România derulează campanii publice anti-contrabandă în parteneriat cu autoritățile, campanii extinse în ultimii doi ani și în Republica Moldova.

Ca parte din viața comunității, JTI este partener al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), al "Turneelor de poveste" - serie de turnee muzicale în orașele mici, al Festivalului SoNoRo, al proiectelor CoolSound și Aplauze pentru poet, precum și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI a fost premiată de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuța de Ceai din Muzeul Național de Artă și Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universității Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural național în dansul contemporan. Compania susține, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnaliști, fiind de asemenea partener al Internship 2.0. Din 1998, se desfășoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente și medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat și colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa și alte organizații neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susținute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale țării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 de țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are peste 48.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE