Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Oscar 2023. Unde se pot vedea online producțiile nominalizate la categoria ”Cel mai bun film”

Zece pelicule sunt nominalizate la Premiile Oscar 2023, la categoria ”Cel mai bun film”. "Everything Everywhere All at Once" are cele mai multe nominalizări: 11. Unele dintre filmele nominalizate se află încă în cinematografe, dar multe dintre ele sunt, de asemenea, disponibile online pentru a fi văzute.

”All Quiet on the Western Front”

  • Disponibil pe Netflix

"All Quiet on the Western Front" este o adaptare în limba germană a unui roman clasic anti-război despre viața și moartea în tranșeele Primului Război Mondial. Este nominalizat pentru cel mai bun film, dar și la alte categorii.

”Avatar: The Way of Water”

  • Disponibil momentan doar în cinematografe

După o așteptare de 13 ani, "Avatar: Calea apei" aprofundează călătoria familiei personajului principal al filmului original "Avatar", Jake Sully. Filmul nu este disponibil, momentan, pe nicio platformă de streaming, însă poate fi văzut în cinematografe.

Prima parte a filmului ”Avatar” este disponibilă pe Disney+.

”The Banshees of Inisherin”

  • Disponibil pe Disney+ din 22 martie

Cu o nominalizare la categoria "Cel mai bun film" și nominalizări pentru Colin Farrell, Brendan Gleeson și Kerry Condon, "The Banshees of Inisherin" spune povestea prieteniei dintre Pádraic, interpretat de Farrell, și Colm, interpretat de Gleeson, subliniind în același timp peisajele irlandeze bântuitoare.

”Elvis”

  • Disponibil pe HBO Max

Filmul, care îl are pe Austin Butler în rolul principal (actorul fiind și printre favoriții la categoria ”Cel mai bun actor în rol principal”) povestește viața lui Elvis Presley din perspectiva fostului său manager, colonelul Tom Parker, interpretat de Tom Hanks.

”Everything Everywhere All at Once”

  • Disponibil pe Voyo

Cel mai nominalizat film la Premiile Oscar 2023 este un adevărat succes printre criticii de film și public. Pelicula este nominalizată pentru cel mai bun film, iar Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu și Jamie Lee Curtis au primit nominalizări pentru interpretările lor. Yeoh, Quan și Hsu poartă o poveste multiversală halucinantă despre deconectarea unei familii chinezo-americane și despre cum se regăsesc prin existența altor versiuni ale lor.

”The Fabelmans”

  • Nu este disponibil momentan în România

Într-o scrisoare de dragoste pentru film și pentru familia sa, Spielberg le permite spectatorilor să vadă în spatele pasiunii sale pentru film și a căutării sensului familiei și al vieții. Spielberg este nominalizat la categoria cel mai bun regizor, iar filmul său este nominalizat la categoria cel mai bun film, în timp ce Michelle Williams este nominalizată la categoria cea mai bună actriță.

”Tár”

  • Nu este disponibil momentan în România

Cate Blanchett joacă rolul unei renumite dirijoare, Lydia Tár. În rolul personajului titular, ea este vicleană, talentată și se află pe un piedestal prea înalt pentru a cădea - dar o face. "Tár" este nominalizat pentru cel mai bun film și cea mai bună actriță.

”Top Gun: Maverick”

  • Nu este disponibil momentan în România

La 36 de ani de la "Top Gun" original, "Top Gun: Maverick" este nominalizat pentru cel mai bun film. Tom Cruise își reia rolul lui "Maverick", asumându-și un rol de lider și mentor pentru membrii secundari ai distribuției, Miles Teller și Glen Powell.

”Triangle of Sadness”

  • Nu este disponibil momentan în România

Cineastul suedez Ruben Östlund a creat o satiră socială înțepătoare care examinează rasa, bogăția, clasa socială și inegalitatea și a obținut o nominalizare la categoria cel mai bun regizor în acest proces. Filmul îi are în rolurile principale pe regretata Charlbi Dean și pe Harris Dickinson, un cuplu de fotomodel/influencer care ajunge să participe la o excursie sponsorizată pe un iaht alături de alți oaspeți bogați. Haosul se instalează atunci când iahtul rămâne blocat în mijlocul unei furtuni, iar oaspeții ajung pe o insulă pustie.

”Women Talking”

  • Nu este disponibil momentan în România

Regizoarea Sarah Polley tratează povestea unei agresiuni sexuale care afectează femeile dintr-o comunitate menonită. "Women Talking" este o adaptare a unei cărți din 2018, scrisă de Miriam Toews. Filmul le are în distribuție pe Claire Foy, Rooney Mara și Frances McDormand.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE