Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Organizatorii Premiilor Oscar pregătesc o celulă de criză pentru a evita "pălmuirile" și incidentele neplăcute

Celulele de criză sunt asociate în mod obișnuit cu zonele de război, dar în urma episodului "Slap-gate" de anul trecut, o astfel de echipă va fi prezentă la ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 2023 pentru a gestiona eventuale crize.

Echipa a fost instituită după ce, la gala premiilor Oscar din 2022, Will Smith l-a pălmuit pe scenă pe colegul său Chris Rock, după ce acesta a făcut o glumă despre calviția soției lui Smith. Jada Pinkett Smith se tunsese recent după ce fusese diagnosticată cu alopecie.

După celebra palmă care a făcut înconjurul lumii, Will Smith a revenit la locul său și a strigat în repetate rânduri "Să nu mai pronunți numele soției mele!".

În urma momentului nefericit, organizatorii Oscarurilor au decis că este necesară o celulă de criză pentru a gestiona orice incident similar în timp real și au recunoscut că situația nu a fost gestionată corespunzător.

O celulă de criză "pregătită pentru orice"

Directorul Academiei Americane de film a explicat pentru revista Time că noua celulă de criză a "rulat multe scenarii" pentru a fi "pregătită pentru orice", adăugând că " din cauza evenimentului de anul trecut, ne-am pregătit pentru multe lucruri care se pot întâmpla la Oscaruri".

Președinta Academiei Americane de film Janet Yang a recunoscut că reacția la palma șocantă nu a fost suficient de rapidă sau eficientă.

Lui Will Smith i s-a permis să rămână la ceremonie și să ridice ulterior Oscarul pentru cel mai bun actor pentru rolul său Regele Richard. După eveniment, el a demisionat din Academie, dar a fost nevoie de mai multe zile pentru ca aceastuia să-i se interzică accesul la evenimente viitoare.

Actorului i s-a interzis accesul la Oscaruri și la alte ceremonii ale Academiei Americane de film timp de zece ani.

Celula de criză a fost mobilizată

Celula de criză a fost deja pusă la punct, cu mult înaintea ceremoniei din acest an, care va avea loc pe 12 martie.

Explicând modul în care celula de criză va gestiona potențialele probleme, Kramer a spus că Jimmy Kimmel este atuul din acest an al premiilor. Vedeta de televiziune americană, care prezintă emisiunea omonimă de talk-show Jimmy Kimmel Live!, a reușit să readucă ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2017 pe drumul cel bun după ce La La Land a fost anunțat din greșeală drept câștigător al premiului pentru cel mai bun film în locul adevăratului câștigător -Moonlight.

Academia de film l-a ales pe Kimmel pentru a prezenta Gala Premiilor Oscar pentru că "lucrurile nu merg întotdeauna așa cum au fost planificate, așa că este mai bine să ai o gazdă care poate într-adevăr să gestioneze acele momente".

Premiile Oscar din 2022 au fost prezentate de comediantele Wanda Sykes, Regina Hall și Amy Schumer, care au mai puțină experiență cu publicul live. Kramer a mai spus că speră ca ceremonia din acest an să marcheze "începutul unei noi relații frumoase și lungi" cu Jimmy Kimmel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE