Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orașul îngropat în gunoaie. Aerul este greu de respirat, iar oamenii se îmbolnăvesc

Străzi îngropate în mormane de gunoaie, gropi, inundații și aer greu de respirat. În aceste condiții trebuie să trăiască zi de zi locuitori mai multor cartiere din orașului Karachi, capitala financiară a Pakistanului. Cel mai recent raport Global Liveability Index plasează orașul în topul celor mai rele orașe pentru viață.

Mirosul înțepător al gunoaielor acoperă străzile din Karachi, forțându-i pe localnici să-și acopere nasul și gura. Munții de deșeuri de pe marginea drumului sunt un adevărat paradis pentru roiuri de muște și alți paraziți gata să-și depună ouăle.

Localnicii spun că mizeria le afectează sănătatea, inclusiv a copiilor.

Femeie: „Situația din Karachi este foarte proastă. Tocmai mi-am lăsat copiii la școală. A fost foarte greu să mergem la școală. Mizeria este peste tot și îi face pe copii să se îmbolnăvească. Au febră și diaree. Chiar și în școală, este apă de ploaie împuțită. Guvernul ar trebui să facă curățenie. Cel puțin drumurile din jurul școlii ar trebui curățate. Copiii cad în apă și își murdăresc uniformele”.

Localnic: „Starea drumurilor din Karachi este foarte proastă. Noi, motocicliștii, trecem printr-o mulțime de probleme. Fiecare drum este spart. Sunt bălți cu apă de ploaie peste tot. Este atât de multă mizerie, nu putem respira din cauza duhorii. De acasă până aici am trecut prin iad. Este insuportabil. Vedeți aceste gropi, motocicletele sar. Trăim într-un iad. Guvernul trebuie să ia măsuri”.

„Nu știm de unde începe orașul și unde se termină”

Autoritățile locale recunosc că nu reușesc să facă față orașului care este în continuă expansiune.

Noman Ahmed, responsabil din Departamentul de Arhitectură și Planificare: „Nu avem idee care sunt limitele orașului Karachi. Nu știm de unde începe orașul și unde se termină. Există multe așezări și acestea folosesc într-un fel sau altul infrastructura și serviciile destinate orașului. Sigur, infrastructura și facilitățile sunt limitate. Dacă orașul continuă să se extindă la infinit, servicii vor intra în colaps, semne care au început deja să apară”.

Administrația regională face apel ca oamenii să se implice în menținerea curățeniei în oraș, să nu arunce deșeuri în stradă și în sistemele de canalizare.

Saeed Ghani, ministrul Muncii din provincia Sindh: „Agențiile noastre civile nu au nici forță de muncă, nici utilaje și echipamente pentru a soluționa toate problemele din oraș în același timp. Facem eforturi, dar oamenii trebuie să ne sprijine. Nu trebuie să arunce gunoiul și pungile de plastic în canalizare. Cât vor face acest lucru, aici va fi mizerie”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE