Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Subvenție de 50 de bani pe litrul de combustibil pentru operatorii economici care fac transport rutier de mărfuri și persoane

Publicat de: Euronews

Guvernul a aprobat un ajutor de stat, în contextul creșterii prețului motorinei și benzinei la pompă. Subvenția va fi acordată anul acesta și anul viitor. Schema de ajutor este finanțată prin bugetul Ministerului Transporturilor.

„A fost aprobat memorandumul cu tema 'Încadrarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea preţului la combustibil generat de conflictul armat din Ucraina în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român'. Guvernul va acorda un ajutor de stat operatorilor care efectuează transport rutier de mărfuri şi transport persoane pentru a compensa creşterea preţurilor la combustibil. Acest ajutor, care va fi acordat sub formă de grant, are un buget total de 300 de milioane de lei, valoarea fiind de 50 de bani pe fiecare litru de combustibil achiziţionat în limita a 400.000 de euro pentru fiecare firmă, în total, numărul de beneficiari fiind 3.000 în fiecare an. Este o măsură care face parte din pachetul despre care vorbeam mai devreme, „Sprijin pentru România”, lansat în urmă cu premierul Nicolae Ciucă, alături de liderii coaliției, un pachet în valoare de 17,3 miliarde de lei, dintre care 60% sunt direcționați în favoarea susținerii economiei.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE