Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Operații suspendate la Constanța. Spitalul Județean nu mai are un medicament folosit după anestezie

 

Cel mai mare spital din Dobrogea a sistat toate operațiile care nu reprezintă o urgență. Lipsa unui medicament folosit după anestezie a creat această situație cu care se confruntă mai multe spitale din țară. Compania producătoare a anunțat că a oprit producția medicamentului din cauza unor neconformități, dar că s-au făcut demersuri pentru reluarea ei în cel mai scurt timp. Între timp, s-au produs 51.000 de cutii care au ajuns în depozite şi vor fi distribuite spitalelor.

Spitalul Județean de Urgență Constanța a transmis că nu mai operează decât urgențele, pentru că stocul de Neostigmină, substanță folosită pentru trezirea din anestezie a pacienților, s-a diminuat. Spitalul nu mai dispune decât de 200 de fiole, de aceea s-a luat decizia suspendării intervențiilor chirurgicale care nu reprezintă o urgență, așa cum sunt operațiile de cezariană sau intervențiile chirurgicale ortopedice programate.

Conducerea Spitalului Județean Constanța a luat legătura și cu furnizorul, care a transmis că producătorul a întâmpinat probleme tehnice, prin urmare a anunțat că nu va produce acest medicament în următoarele două săptămâni.

Managerul Spitalului Județean Constanța a luat legătura cu celelalte unități spitalicești din județ pentru a putea împrumuta câteva fiole, în cazul unor situații speciale.

Se pare că această problemă este la nivelul mai multor unități medicale din țară și a fost comunicată atât Ministerului Sănătății, cât și Agenției Naționale a Medicamentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE