Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Operații salvatoare. Cum se simt copiii români care au ajuns, recent, în spitale din Italia

În fiecare an, în România se nasc sute de copii cu afecțiuni grave care le pun viața în pericol. Majoritatea necesită operații de urgență în primele săptămâni după naștere, intervenții care, din păcate, nu pot fi efectuate în România. Este și cazul celor doi nou-născuți pe care Euronews i-a însoțit la o clinică din Milano. Medicii ne spun că sunt speranțe de viață pentru ambii copii.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: „Într-un spațiu modest, dintr-o clădire din centrul vechi al Bucureștiului se află sediul asociației Blondie, care în ultimii ani a contribuit la salvarea vieților a peste 400 de nou-născuți. Cazurile fericite. Pentru că din păcate sunt și cazurile tragice, copii care nu pot fi salvați, cum s-a întâmplat zilele trecute cu o fetiță de câteva luni care trebuia să plece peste câteva zile in Italia pentru un transplant de ficat, dar nu a mai apucat. Zilele trecute, o echipă euronews a însoțit câțiva copii trimiși la operații urgente la Milano”.

Adelina Toncean, Asociația Blondie: „Avem vești bune, noi transportăm cele mai grave cazuri. Petru, care era și cel mai grav dintre cei doi nou-născuți a fost deja operat. Medicii sunt foarte mulțumiți de cum a decurs operația. Al doilea bebeluș urma să facă azi (marți, n.r) un CT și apoi să fie și el pregătit pentru operație. Sunt amândoi bine. Și băiatul cu leucemie a ajuns cu bine la Roma, a început tratamentul”.

Din păcate, nu toți micuții rezistă până la operație și unii dintre ei nu mai apucă șansa de a fi transportați.

Peste câteva zile, se pregătește un nou zbor cu cazuri grave. Asociația Blodie a scos un calendar cu fotografiile copiilor salvați, dar și cu o pagină dedicată celor care nu au rezistat în lupta cu boala.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE