Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

ONU: Mii de civili ucraineni au murit de la începutul războiului. Alte câteva zeci de milioane sunt în pericol de moarte

7.000 de civili ucraineni au murit și peste 11.000 au fost răniți de la începutul războiului. Sunt ultimele date publicate de Organizația Națiunilor Unite, care avertizează că zeci de milioane de ucraineni sunt în pericol de moarte.

Majoritatea civililor ucraineni au murit în urma exploziilor provocate de rachete și drone rusești

Biroul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului a declarat că bilanțul morților din Ucraina este, probabil, mai mare. Pe vreme de război e mult mai greu să aduni date statistice. Majoritatea civililor ucraineni au murit în urma exploziilor provocate de rachete și drone rusești.

Între timp, președintele Volodimir Zelenski continuă să ceară Occidentului mai multe arme. Liderul de la Kiev s-a întâlnit cu premierul danez în orașul Nikolaiev. Zelenski a cerut avioane de luptă. Pe de altă parte, Moscova a atenționat de mai multe ori că livrările noi de arme în Ucraina vor provoca o escaladare semnificativă a conflictului.

Lupte intense în estul Ucrainei

Între timp, se duc lupte intense în estul Ucrainei. Rușii atacă în Liman și Bahmut. Bahmutul, un oraș cândva cu peste 70.000 de locuitori, este acum pustiu. Toate clădirile sunt distruse și bombardamentele nu mai încetează de câteva luni. Kievul a evacuat locuitori din Bahmut, dar unii au refuzat să plece. Nici 10.000 de oameni nu mai trăiesc în Bahmut și sunt expuși mereu pericolului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE