Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Omul care schimbă vieți. A construit, din donații, 29 de case și o școală: „Am încredere în el. Nu cred că se va opri aici”

Un tânăr din Iași ajută de opt ani familii și copii din zone defavorizate. A strâns bani din donații și a construit de la zero 29 de case, dar visul lui cel mare era sa deschidă un after school, pentru a le oferi unor copii o șansă în plus la educație. Mii de oameni, din țară și din străinătate, l-au sprijinit cu donații, iar într-un an și opt luni și cu 600.000 de euro, centrul a fost deschis.

70 de elevi din comuna Popricani au acum șansa să primească o educație mai bună.

Centrul educațional cu patru săli de clasă are table inteligente

Centrul educațional cu patru săli de clasă are table inteligente cu sistem audio și video, toalete și dușuri moderne, încălzire în pardoseală și panouri solare.

Bogdan Tănasă, inițiator Casa Share: „Au tot ce le trebuie aici. Important e să-și dea interesul și am ales dintre ei pe cei care încearcă să facă ceva cu viitorul lor și o să vină aici să aibă un viitor mai bun.”

Printre elevi se numără și Alesia, o fetiță de nouă ani.

Alesia Hriscu, elevă: „Mie mi se pare foarte frumos. Îmi place. Aici pot să învăț, pot să imi fac temele, mănânc. E mai bine decât acasă, vă spun sincer. Aici îmi place tot. Totul îmi place.”

Reporter: „Ce vrei să te faci când vei fi mare?”

Alesia Hriscu, elevă: „Polițistă! Vă amendez!”

Patru profesori se vor ocupa de elevi

Cătălina Vieru, dascăl: „Mă bucur să pot ajuta acești copii și sper să le fiu de folos în a-și depăși limitele.”

Și părinții sunt încântați de after school.

Lăcrămioara Mărgărin, mama: „Este foarte minunat, e frumos! Era foarte necesar, pentru că pe mine mă depășea. Erau unele situații în care nu știam să le fac temele. De multe ori căutam pe Google, pe Google nu prea îți dădea teme și, de multe ori, plecau cu temele nefăcute.”

Dana Ashforth, donator din Anglia: „Am încredere în el. Niciodată nu s-a oprit. A avut determinarea să continue și să facă fapte bune în continuare și nu cred că se va opri aici.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE