Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Omagiu adus lui Andy Fletcher, clăparul Depeche Mode, care a murit la 60 de ani

Colegii din lumea muzicii și fanii trupei Depeche Mode și-au transmis gândurile și durerea, provocate de pierderea lui Fletch, pe rețelele de socializare.

Andy Fletcher, membru fondator al trupei de rock alternativ Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, pe 27 mai, de către formaţia din care a făcut parte.

"Fletch chiar avea o adevărată inimă de aur şi era mereu prezent atunci când aveai nevoie de sprijin, de o conversaţie plină de viaţă, de un râs bun sau de o halbă rece", au scris membrii trupei Depeche Mode pe rețelele de socializare.

Colegii de breaslă, ultimele mesaje pentru Fletcher pe Twitter

Muzicienii care l-au cunoscut sau care au lucrat cu Fletcher i-au adus un omagii pe Twitter, după aflarea veștii legate de decesul membrului fondator al Depeche Mode.

Trupa Orchestral Manoeuvres in the Dark a scris că vor cânta pe scenă cu gândul la Fletch: ”Vom cânta la Greek Theatre în această seară gândindu-ne la Fletch. Nu îi vom deplânge moartea, ci vom sărbători muzica și viața sa minunată.”

Într-un tweet anterior, membrii trupei l-au descris pe Andy Fletcher ca "o persoană frumoasă într-o trupă uimitoare".

Laurence Andrew ”Lol” Tolhurst, membrul fondator al trupei The Cure, a scris, tot pe Tweeter: ”Vești foarte triste astăzi. Andy Fletcher de la Depeche Mode a murit. L-am cunoscut pe Andy și îl consideram un prieten. Am traversat multe dintre aceleași drumuri în tinerețe. Inima mea este alături de familia sa, de colegii de trupă și de fanii DM. RIP Fletch”.

Roger O'Donnell, care cântă la clape în trupa The Cure, a scris că este ”profund întristat și șocat de pierderea lui Fletch”. El l-a mai numit pe unul dintre ”personajele adevărate” ale industriei muzicale.

”Fletch a fost o persoană caldă, prietenoasă și amuzantă, care iubea muzica electronică și care putea, de asemenea, să dea sfaturi sensibile despre afacerile muzicale”, au transmis mesajul într-un tweet membrii trupei Pet Shop Boys.

Chitaristul trupei Living Colour, Vernon Reid a scris că moartea lui Fletch reprezintă o pierdere crucială. ”Sunetele sale de claviatură au creat nu doar abordarea sonoră a Depeche Mode, ci au schimbat direcția Techno, EDM, Downtempo, Triphop și Electronica.”

Reacțiile fanilor pe rețelele de socializare

Pe TikTok, hashtag-ul #andyfletcher are 2.3 milioane de vizualizări. Fanii postează clipuri cu Fletch, momente cu el pe scenă, compilații de poze și mesaje. Folosesc melodiile trupei pentru clipurile create.

Pe Twitter, unul dintre fanii trupei a scris că nu își poate imagina Depeche Mode ca un duo.

Postarea făcută pe Facebook de Depeche Mode a strâns 300 de mii de reacții, peste 33 de mii de comentarii și are 76 de mii de distribuiri. Fanii spun că se află într-un șoc, că le este greu să accepte situația și că gândurile lor se îndreaptă către familia îndurerată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE