Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Olaf Scholz, mesaj ferm pentru Chișinău: ”Republica Moldova nu este singură şi are susţinerea Europei”

De Răzvan Mihalașcu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Cancelarul german Olaf Scholz le-a dat asigurări oficialilor de la Chișinău că ”Republica Moldova nu este singură şi are susţinerea Europei”. De asemenea, șeful Guvernului federal de la Berlin şi-a confirmat prezenţa la Summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), care va avea loc pe 1 iunie în Republica Moldova, relatează publicațiile Radio Chişinău şi Deschide.md, citate de Agerpres.

”În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în (Republica) Moldova - o familie care este unită în lupta pentru o cooperare paşnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului şi pentru democraţie.

Credem că războiul nu-şi mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii şi ameninţărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunităţii Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură”, a afirmat Olaf Scholz.

Oficiali de rang înalt, invitați la summitul din Republica Moldova

Republica Moldova este gazda Summitului Comunităţii Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie 2023. La reuniunea la nivel înalt vor participa, în premieră, 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Evenimentul se va desfășura la Castelul Mimi din localitatea Bulboaca, situată la aproape 35 de kilometri distanţă de Chişinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înfiinţat anul trecut, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă ce reuneşte liderii europeni cu scopul de a discuta şi a identifica soluţii pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea şi rezilienţa energetică.

Distribuie

Taguri